Özel bir analiz,

Hüseyin Anıl 18/05/2023 - 09:15:45

Özel bir analiz,

BU PROBLEMİ ANCAK MERAL AKŞENER ÇÖZER, FORMÜL ONDADIR

(Akşener, Devlet Bahçeli karşıtı ve kendisiyle problemli ülkücüleri ne yapıp edip, bir araya, Millet İttifakı masasının etrafında toplamalıdır)

BAY KEMAL'İN GELDİĞİ SIKIŞTIĞI BIÇAKSIRTII YER

1 - CHP %25 + Emk. Özg. İttfk top. %11.50 + İYİP % 09.30 = % 46 ediyor. Siyasetin "kördüğüm" olduğu siyasi-matematik şekil bu.

2 - Bay Kemal'in aldığı oy % 44.88, Ay aydınlık yol belli, bulun karayı, alın parayı. (Gerideki 4 tane siyasi partinin oyu nerede? Ya da ne?)

 YANITI ZOR BİR SİYASİ ANAFOR-ALABORA OLUŞ VAR BURADA

Lütfen kimseyi suçlayıcı yorumlar yapmayın, bu iş çok çetrefilli bir iş.

Sinan Ogan meselesi, görünürde, Atatürk maskelemesi altında (işin Atatürkçülükle hiç bir alakası yoktur), işin aslı, MHP'de ve İYİP'te kendine yer bulamayan, kendilerini siyaset dışına itilmiş hisseden ülkücülerin, kendi aralarındaki yılların hesaplaşmasının tam ortasında bulunuyoruz. Biraz da, kendini CHP içinde rahat hissetmeyen, İnce ile hareket etmiş ulusalcılar var.

KISACA, "OYUNUN İÇİNDE BİZ DE OLMAK İSTİYORUZ" DİYORLAR

Bu %5.3'lük Sinan Ogan seçmenini kendi haline bırakırsanız, bir yarısı, Bay Kemal'e, diğer yarısı Reiz'e oy verecektir. Ama siyaset devreye girince, Ata İttifakı liderleri ve Sinan Ogan hangi CB adayını desteklerse, çok büyük çoğunluğu oraya yönlenecektir.

ÇOK ZOR BİR SÜREÇ 

Bakalım, tekadam taraftarı "Türk Sünni İslam Sentezciliği"ni mi, yoksa, modern, seküler kent milliyetçiliğini mi seçecekler?

Otokrasiyi mi, demokrasiyi mi seçecekler, göreceğiz.

MEMLEKET PARTİSİ GN. BŞK. MUHARREM İNCE YOK SAYILMAMALI, MUTLAKA KAZANILMALI VE MASADA BULUNMALIDIR.