İYİP Genel Başkanı Asena Meral Akşener'e ve İYİP-GİK üyelerine bazı sorularım var...

Hüseyin Anıl 07/12/2023 - 08:28:51

Varsayalım ki;
 
Tespit 1
Madem ki, bugünkü, %50+1'den kaynaklı, adeta bir zorunluluk halini olan bu ittifaklar çok kötüdür, madem ki, CHP ile yaptığınız ittifaktan zarar gördünüz, diyelim ki bu tezinizde siz haklısınız, varsayalım ki CHP ile kurduğunuz Millet İttifakı partinizi küçültüp, batırdı...,
 
Tespit 2
Sizin durumunuza çok benzeyen, İYİP olarak içinden çıktığınız, karşı ittifaktaki oy yüzdeleriniz bile, hemen, hemen aynı olan MHP'de, bir Cumhur ittifakı bileşeni.., MHP içinde bulunduğu ittifaktan, neden zarar görmedi?
 
3 - Yine Cumhur ittifakındaki, Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, içinde bulunduğu ittifaktan zarar görmedi de, oylarını arttırıp, karlı çıkabildi...
  
Tespit 4
MHP ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Cumhur İttifakı içinde, oylarını arttırarak, iktidar etkinlilerine ortak olurken, AKP ile mutlu-mesut siyasi yaşamına devam ediyor.
 
SORULARIM ŞUNLAR;
1 - Peki, siyasi olarak, iki ayrı ittifakta aynı-eş pozisyonda olduğunuz halde, karşı ittifaktaki MHP, ittifaktan karlı-mutlu çıktığı halde, siz İYİP olarak nasıl "zararlı-mutsuz" çıktınız? 
2 - Bahçeli Cumhur ittifakında ne kadar söz sahibi ise, siz de, Millet ittifakı içinde o kadar, ve hatta daha fazla söz sahibi değil miydiniz?
3 - Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP ile yaptığınız "yerel seçim işbirliği" size hangi zararı verdi? 
4 - Tam tersine sizin Kürt düşmanı tutum, söylem ve bakış açınızla, CHP'yi sürekli HDP'den ve Kürtlerden uzak durmaya zorlamadınız mı?
5 - İYİP olarak, ilk genel seçimlere (TBMM'ye) girebilmeniz ve siyasi arenada ilk var olabilmenizi CHP'ye (ödünç 15 milletvekili) borçlu değil misiniz? (CHP hiç bir zaman "alacak" iddiasında bulunmadı)
6 - Siz sürekli olarak, %99,9 MHP'nin ideolojik takipçisi olduğunuz için, inatla "siyasi merkeze" gelmediğiniz-gelmediğiniz için, milliyetçi tabanın, "aslı varken, taklidine gerek yok" cezalandırmasına uğramış olamaz mısınız?
7 - Şu aldığınız yanlış-agresif pozisyonunuzla, Cumhur İttifakına hizmet etmiyor musunuz?
8 - Bu aldığınız yanlış-agresif pozisyonunuzla, partinizi silinmeye-yokoluşa doğru götürdüğünüzü görmüyor musunuz?
9 - CHP Millet ittifakının başarısı için, özellikle siz sağ partilerin menfaatinize olan, kendi ilkelerine ve kendi tabanına ters gelen onlarca iş tuttu, bunları nasıl unutursunuz?
SONUÇ-YORUMUM
İttifaklar CHP'nin bir dayatması değil, şu anki "tekadam-%50+1" rejiminin bir anayasal-aritmetik gerçeğidir, siz bu gerçeklerle savaşıyorsunuz, farkında değilsiniz. 
Kestane kebap, ecele cevap beklerim. 
 
Dip not;
Sayfamdaki İYİP'li arkadaşlarım, bu yazıda elbette hitabım Sayın Akşener'edir ama, tarihin bu kritik dönemecinde, siz de merkezinizin bu son duruşunu onaylıyorsanız, benim bu sorularımı siz de yanıtlayabilirsiniz. Sevgiyle...