HOMOEGEOS KİMDİR?

Erdil Ünsal 15/09/2023 - 09:11:35

Homo Egeos ülkemizde Ege kıyılarında yaşayan, 50 'li yaşlarını tamamlamış, hatta 60’lara merdiven dayamış erkek insanlara verilen isimdir.
 
Homo Egeos’ların değişmez ana vatanı Bodrum olup, bazıları farklı yörelerden de çıkabilir.
 
Yaşam alanları genellikle kuzeyde Ayvalık, güneyde ise Göcek ve Ölüdeniz' e kadar ulaşır.
 
Yaşam alanı Ege derken, kıyıdan fazla uzaklara gitmezler. Yani onları Denizli'de filan göremezsiniz.
 
Homo Egeos deniz börülcesi gibi su kenarında yaşamını sürdüren bir canlı türüdür.
 
Bu arkadaşlarımızın tipi genellikle meşhur şarkıcımız Fedon’a benzer. Çoğunun teni maun bir masanın koyuluğuna ulaşmış, saçları genellikle uzun, yaşlı erkeklerde tamamen beyazlamış haldedir. Uzaktan bakınca birden fazla üst üste takılmış bileklik, düğmeleri açık pamuklu gömleğin içinde görülen kolye hatta küpe gibi aksesuarlar hemen dikkatinizi çeker.
 
En sevdikleri mekanların barlar olduğunu söylemeye gerek yok.
 
Yetişkin bir Homo Egeos her gün düzenli olarak alkol tüketir. Bazıları güne direkt olarak bira ile başlayıp ve akşama kadar aynı masada rakı ile devam etse de bir çoğu bir bira ve çerez ile altı saat geçirebilir.
 
Çoğu Homo Egeos andropoz öncesinde karşı cinsle flört etme evresinde olduğundan, tek başına oturur ve avını bekler.
 
Çoğu bekardır. Evli olanlarının eşleri ve çocukları başka şehirdedir.
 
Homo Egeos’un kalbi boştur. Asla dolmaz. Onun kalbini dolduracak kadın henüz anasının karnından doğmamıştır. Birisi ile ortak yaşam sürmek onun tabiatına aykırıdır.
 
Şehir demişken, Homo Egeoslar aslında büyük şehirlerden gelirler. Belki de evrimleşirler demek daha doğru olur. Kimse Homo Egeos olarak doğmaz. Kurumsal hayattan çıkıp vücudunu Egenin tuzlu suyuna ve güneşine bırakarak salamura olmuş sıradan insanlardır.
 
Ruhları da zamanla değişir. Kendilerinin yanık tenli bol aksesuarlı hallerine aşık olup narsizmle tanışırlar.
 
Çok ünlüleri vardır. Tanınırlar. Ünsüzlerinin de birer Local Hero’ya dönüştükleri, filanca koyda bir Neco ağbimiz var efsanedir filan gibi nam saldıkları sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Çoğunun da bir lakabı vardır.
 
Tanınsın tanınmasın arkadaşlarımız bar ve restoranlar başta olmak üzere çevrelerindeki hemen herkesi tanırlar. Gelir gruplarına göre pahalı mekanlardan en salaşlarına ve özellikle de teknelere musallat olup takılan Homo Egeos’lar mevcuttur.
 
Homo Egeos’ların hayatı genellikle kalp krizi ile son bulur.
 
Otçul (!) geçmişleri, özensiz beslenme alkol , sigara onları bu keyifli yaşamdan fazla süründürmeden çekip alır.
 
Sanılanın aksine hemen unutulurlar. Zira yerleri hemen yenileri ile dolar.
 
Nadiren mekan işleten, ve hala çalışan ve maddi durumu çok iyi Homo Egeoslar olabilecegi gibi, borç harç içinde kuyruğu dik tutup yaşayanları da vardır.