Duvarda açan çiçek...!

GÜLDEN SÖKELİOĞLU 23/06/2023 - 09:26:01

 Geçen günlerden birinde evimden çarşıya ara sokaktan giderken, taş duvarın arasında büyüyen  ve çiçekleri olan bir ot dikkatimi çekti. Bu sokaktan her gün belki yüzlerce insan geçiyor ama 'bu güzelliği fark ediyor mu?' diye düşündüm ve fotoğrafını çektim.

 

       Bazı insanlar vardır; kötü kalpleri, zehirli dilleri, olumsuz düşünceleriyle çevrelerine yarardan çok zarar verirler...

 

       Ama bazı insanlar vardır ki; tatlı dilleri, aydınlık fikirleri, zor durumda olanlara yardım etmesiyle, topluma örnek olmasıyla, erdemli ve ahlâklı olmasıyla bulunduğu ortama hayat verirler ve güzellik saçarlar. Böyle insanlar, çölde bir vaha  gibidirler.

 

       Duvarda ya da betonda açan  çiçekler gibi bulunduğu ortama renk ve güzellik katan, insanlara mutluluk verenlerden olalım.

 

       Bulunduğumuz ortamdan ayrıldığımızda insanların  dinlendiği değil; ortama geldiğimizde insanların şenlendiği insanlardan  olalım.

 

       Bazı insanlar vardır; aspirin gibi her derde deva gibidir .

 

       Bazı insanlar da vardır ki; zehirli yılan ve akrep gibidir; insanları sokarak  zehirler ve yavaş yavaş ölümüne sebep olurlar.

 

       İnsanların zihniyetiyle ilgili bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

       Bir hapishanenin bir koğuşunu paylaşan iki kişiden biri pencere tarafında, diğeri duvar tarafında yatıyor. Pencere tarafında yatan kişi, sürekli dışarıdaki insanların caddede yürürken gülümsediklerini, mutlu olduklarını, çocukların sokakta keyifle oynadıklarını, kuşların keyifle uçtuklarını söylüyordu. Bu sözleri duyan duvar tarafında yatan kişi ise hiçbir şey göremediği için sinirleniyordu. Dışarısını göremeyen mahkum, sonunda  koğuş arkadaşını boğarak öldürür ve yataktan dışarıya bakar ve şok geçirir. Koğuş arkadaşının   anlattığı hiçbir  şeyi göremez. Çünkü, pencerenin önünde büyük bir duvar vardır ve dışarısı çok karanlıktır. Bir hiç  uğruna koğuş arkadaşını öldürdüğü için çok pişman olmuştur.

 

       Hayata olumlu  bakan güzel insanların hayatımızda çoğalması dileğiyle.

 

       Mevlana'nın dediği gibi,

" Kardeşim, sen düşünceden ibaretsin.

Geriye kalan et ve kemiksin.

Gül gibi düşünürsün gülistan olursun.

Diken düşünürsün, dikenlik olursun."