Adrese teslim, tersinden bakmayı öneren bir mektup, sabredip, okuyun.

Hüseyin Anıl 29/09/2023 - 09:18:56

Adrese teslim, tersinden bakmayı öneren bir mektup, sabredip, okuyun.
 
ÇAĞDAŞ SOSYAL DEMOKRASİNİN İPİNE SARILMAYI TARİF VE TEKLİF EDENİNİZ YOK NEDEN?
Yoksa siz de, Sami Gökmen milletvekili büyüğümüzün Fethiye ilçe kongresinde söylediği gibi, "ortanın solu" ve "sosyal demokrasi" gibi yenilikleri, Kemalizmden uzaklaşma sayıp, CHP için zararlı  mı buluyorsunuz?
Yaşasaydı, bugün 142 yaşında olacak bir tarihsel şahsiyetin, CHP ve TC Devletinin kurucusu Atatürk'ün, yüz yıllık fikirlerinin üzerine, Bülent Ecevit dışında, "yeni fikirler" üretememiş olanların, vizyonsuz iç kavgasıdır bugün CHP'de yaşanmakta olanlar.
Bana göre, on dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısı ve yirminci yüzyılın başlarındaki, o günün dünya siyasal konjonktürüne uygun (!), birinci dünya paylaşım savaşı öncesi ve sonrası paradigmaları (ulusalcılık-ulusolculuk), günümüzde de uygulanabileceğini zannedip, düşünenlerin kavgasıdır bu kavga.
Bu tarihsel pardokslarını aşamayan, yenileşemeyen devletler, varsıllık ve kalkınmışlık düzeyinde, hiç hak etmedikleri kadar geride kalıyorlar.
BUGÜNE KADAR HİÇ BİR İL-İLÇE KONGRESİNDE, YEREL VE GENEL İÇİN, HİÇ BİR KAMUCU-HALKÇI  "YENİ FİKİR" ORTAYA KONMADI, KONAMADI
Emek ve sermaye alanında, yüz yıllardır sürmekte olan acımasız kapitalist sömürü savaşında, daha çok emeğin yanında durduğunu söylediği halde, partisinin nerde durduğunu, nerede durması gerektiğini bilmeyen, tersine, "müesses nizamın" yanında duran, burjuvazinin-sermayenin ve dahi militarizmin arkasında hizalanan yönetici ve bir elit tabaka oluştu CHP'de...
DÜNYA SON ELLİ YILDA, HER ALANDA İNANILMAZ ELKTRONİK-DİJİTAL TEKNOLOJİK DEVRİMLER YAŞADI
Dijital devrim ve teknolojileri, yapay zeka, yazılımlar yoluyla, iletişim ve yönetişim alanında, bilimde, sanatta, siyasette, sağlıkta, eğitimde, ticarette, sporda, aklımıza gelen kamu-özel tüm yaşam alanlarında, hem yepyeni fırsatlar, hem de yeni problem ve kaoslar (işsizlik-meslek ölümleri-kişisel veri ve bilgilerin istenmeyen ellere geçişi vb) getirdi, getirmekte... 
BU BAŞ DÖNDÜRÜCÜ GELİŞMELER KARŞISINDAKİ CHP, HALA YÜZ YILLIK ULUSAL NOSTALJİK YORGUN SEMBOLLERLE (!) KONUŞUP SAVAŞIYOR
Değişimden anladıkları şey, özetler de, ironileştirerek söylersem, "sen-siz yaşlısınız, biz-ben gencim, yaşlılar gitsin-didin, gençler gelsin-gelelim ki, CHP partimiz yenilensin" diyorlar.
KENDİNİZ "YENİ" DEĞİLSİNİZ, BÖYLE YENİLEŞME, BÖYLE DEĞİŞİM OLMAZ
Yüz yıllık Kürt-Anayasal sorununa dair, Alevi-Diyanet sorununa dair, merkeziyetçilik ve yerinden yönetim (ademimerkeziyetçiliğe) dair, küresel ısınmaya ve fosil yakıtlara dair, kanser hastalığının ve doğa-tarih talan-katliamının birinci nedeni termik santrallere dair, net hiç bir şey söylemiyorlar.
ATATÜRK-ATATÜRK DİYORLAR, EN KALCI SÖZÜ OLAN, "YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ" İLKESİNİN ARKASINDA DURAMIYORLAR
Bütün dünyanın işgalci durumda olduğumuzu söylediği 49 yıldır asker bulundurduğumuz Kıbrıs'tan, 10 yıla yakındır, gerekçeleri ikna edici bulunmayan, asker bulundurduğumuz Suriye ve Irak topraklarından, hangi koşullarda, nasıl çıkabileceğimizi, kalıcı bir barışı nasıl kurabileceğimizi tarif etmiyorlar. 
DİLERİM CHP'DEKİ HEM FİZİKEN, HEM ZİHNEN YAŞLILARLA (KK ve ekibi), FİZİKEN GENÇ, LAKİN FİKİRLERİ YAŞLI KİŞİLER ARASINDAKİ BU YARIŞ-KAVGA HAYIRLARA (!) VESİLE OLUR
Sevgili CHP'liler, yenilenmenizi, çağdaş bir sosyal demokrat parti olmanızı yürekten diliyor ve destekliyorum, çünkü sosyal demokrat olmadığınız da, "SOL" da olamazsınız bunu biliyorsunuz değil mi?
Sosyal Demokrat olmayı başardığınız gün sizi ayakta alkışlarım, buna sizin, bizim,  Türkiyemizin ve halklarımızın çok ihtiyacı var. 
YENİ CESUR FİKİRLER SÖYLEYEMEYENLERİN GELECEĞİ DE OLAMAZ
Korkusuz olun, insanların iyiliğine, henüz söylenmemiş fikirler-sözler söyleyin. Hepinize başarılar dilerim.
Bir dip not;
Önümüzdeki pazar yapılacak CHP Muğla il kongrenizi, ya basına ayrılan bölümde, ya konuklara ayrılan bölümde izleyeceğim. 
Dilerim il başkanı adaylarından, milletvekillerinden ve diğer konuşmacılarınızdan, az da olsa, bu doğrultuda sözler duyarım. 
Baki selamlarımla..