İngiliz Piyanistler Murray McLachlan & Kathryn Page Gümüşlük’te Sahne alacak

Yarımada Gazetesi 02/08/2022 - 09:14:09 Bu haber 1893 kere okundu
İngiliz Piyanistler Murray McLachlan & Kathryn Page Gümüşlük’te Sahne alacak

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda devam eden 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, İngiliz piyanistler Murray McLachlan & Kathryn Page ikilisinin konseriyle 2 Ağustos akşamı Antik Taş Ocağı’nda izleyici ile buluşacak…
 
Murray McLachlan & Kathryn Page ‘dört el piyano’ ile klasik müzikseverlerin karşısında olacak
 
19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında sahne alacak olan İngiliz piyanistler Murray McLachlan ve Kathryn Page, dört el piyano ve solo performanslarıyla dikkat çekecek. Daha önce de birçok kez aynı sahneyi paylaşan İkili, dünyanın birçok öne çıkan konser salonlarında, önemli şef ve orkestralarla izleyici karşısına çıkmıştı.
 
25 resital programı ve 40 konçertodan oluşan bir repertuara sahip, beş kıtanın tümünde eleştirel beğeni toplayan performanslar sergileyen ve 40’tan fazla albümden oluşan bir diskografiye sahibi Piyanist Murray Mchlachlan ve South Bank ve Wigmore Hall’da hem solist hem de oda müziği piyanisti olarak 20’den fazla resital vermiş, ünlü piyanist Kathryn Page ile birlikte Antik Taş Ocağı’nda unutulmaz bir performansa daha imza atacaklar. 2 Ağustos Salı akşamı saat 21.00’de Bodrumlu klasik müzikseverlerle buluşacak olan İkili, konserde G. Gershwin ve F. Schubert’in dört el çalışmalarının yanı sıra solo performanslarıyla da festival sahnesinde olacak.
 
Piyano tutkunları kaçırmasın
 
Festival kapsamında 25 asırlık tarihi mekânda çok özel bir repertuarı seslendirecek olan Murray McLachlan & Kathryn Page ikilisi, sırayla şu eserleri yorumlayacak: F. Schubert, “Fantasy in F minor (Piano duet)”; E. Gregson, “Friday AM (‘With apologies to Gustav’)”; E. Grieg, “Ballade in G minor, Op. 24”; F. Chopin, “Polonaise in A flat op 53 ‘Heroic”. Program aradan sonra F. Poulenc’in bir yapıtıyla başlayacak, “Sonata for Piano duet” başlıklı bu eserin ardından sanatçılar önce A. Scriabin’den, “Nocturne in D flat fir left hand alone”; ardından R. Stevenson’ın aranjesiyle F.G. Scott’un “There’s news, lasses, news” başlıklı eserini seslendirecek. Konser, G. Gershwin’in, “Rhapsody in Blue” adlı yapıtıyla son bulacak. 

Yorum