"Doğa ve kadın" bu sergide buluşuyor

Yarımada Gazetesi 09/06/2017 - 13:21:12 Bu haber 841 kere okundu

HGS Art Gallery 14 Haziranda Pastel ve Akrilik teknikleri ile Mitoloji, Anadolu ve Kadın, Doğa ve Kadın, Çanakkale Savaşları, Tango ve Niobe’nin Kentinden adlı konularda çalışmalar yapan Manisalı Hülya Ersezgin'i konuk ediyor. Sergi 14 Haziran Çarşamba  18:00'de açılacak "Kadın ve Doğa" başlıklı sergi 24 Hazirana kadar Pazartesi günleri hariç her gün 13:30-18:00 saatleri arasında görülebilecek.

Sanatçı hakkında

1953 Bergama doğumlu Hülya Ersezgin 9 Eylül Üniversitesi İzmir Eğitim Enstitüsü Resim bölümü grafik dalından mezun olduktan sonra ilk resim öğretmenliğini Osmaniye’de yaptı. Daha sonra Manisa Cumhuriyet Ortaokulu’nda görev yaptı. 1997'da Atatürk Ortaokulu’ndan emekli oldu.  Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde  seçici kurul üyeliği ve resim öğretmenliği yaptı. GESAM üyesidir. Çalışmalarını halen Manisa’daki atölyesinde sürdürüyor. 2010 yılından beri Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Resim öğretmenliği yapıyor.

Hülya Ersezgin 2006'da Güney Deniz Saha Komutanlığı Çanakkale Savaşları Resim Sergisinde iki eseri  sergilenmeye değer görüldü ve ödül aldı. 2009'da İzmir Kültür Müdürlüğü Devlet Resim ve Heykel Müzesi Kuvay-i Milliye resim yarışmasında 1'lik ödülü aldı. Manisa’da birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyor. Manisa Gediz Tıp duvarlarını, Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi duvarlarını, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Bölümü Acili duvarlarının resimlemesini yaptı. Huzurevine yönelik ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Bölümü için etkinlikler düzenledi.

Bülten

Yorum