Çevrim İçi Çalıştaya 3 Bin Eğitimci Katıldı

Yarımada Gazetesi 12/01/2021 - 08:30:20 Bu haber 2129 kere okundu
Çevrim İçi Çalıştaya 3 Bin Eğitimci Katıldı

TED Bodrum Koleji’nin "Çevrim İçi Öğrenme Ortamlarında Ders Tasarımları Çalıştayı", 9 Ocak 2021 Cumartesi günü 41 öğretmenin 36 farklı sunumu ve Türkiye genelinden yaklaşık 3 bin eğitimcinin katılımıyla Google Meet üzerinden gerçekleştirildi.
 
TED Bodrum Koleji tarafından ülke genelinde uzaktan eğitim gören tüm öğrencilere ulaşabilmek ve eğitimlerine katkı sağlayabilmek amacıyla Muğla İl MEM destekleri ve Bodrum İlçe MEM katkıları ile gerçekleştirilen “Çevrim İçi Öğrenme Ortamlarında Ders Tasarımları Çalıştayı” Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin açılış konuşmasıyla başladı. 
 
Konuşmasında gerçekleştirilen etkinliğin önemine değinen Pervin Töre, çalıştayın eğitimciler, öğrenciler ve toplumun gelişmesine doğrudan katkı vermesi bakımından çok özel bir öneme sahip olduğunu belirtti. Eğitim öğretimi kaldığı yerden devam ettirebilmek adına öğretmenler ve yöneticilerin üstün çaba gösterdiğine değinen Töre, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Muğla İl MEM’in pandemi sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalara değinerek “Artık her ev bir okul, her oda bir sınıf” dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından çalıştay, Moderatörlüğünü Eğitim Uzmanı Ece Karaboncuk’un yaptığı ‘Eğitimde Dönüşüm’ Paneli ile devam etti. Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay, TEDMEM Direktörü Prof. Dr. Emin Karip ve 9 Eylül Üniversitesi’nden Akademisyen Dr. Burak Karabey’in görüşlerini paylaştığı paneli yaklaşık 2 bin eğitimci dinledi. Panelde, ‘eğitimde dönüşüm’, ‘hibrit insan olma’, ‘eğitimin geleceği’ ve ‘eğitimde dijitalleşme’ gibi konular istatistiksel verilerle birlikte katılımcılar tarafından görüşlerle paylaşıldı.  
Panel sonrası, TED Bodrum Kolejinde görev yapan anasınıfından liseye kadar her seviye ve branştan öğretmen gün boyu meslektaşlarıyla buluştu. 36 ayrı sunumun yer aldığı çalıştayda TED’li öğretmenler çevrim içi ortamlarda gerçekleştirdikleri, öğrenmeyi kalıcı hale getiren, farklılaştırılmış ders uygulamalarını örnek çalışmalarla meslektaşlarına anlattı. 

Yorum