KizlarSoruyor’un beyni ve kalbi Bodrum’da

Yarımada Gazetesi 29/06/2018 - 08:22:50 Bu haber 7766 kere okundu
KizlarSoruyor’un beyni ve kalbi Bodrum’da

Kadınların ve erkeklerin tutkulu ve bilgili oldukları konularda birbirlerine yardım etmek, hayatın her alanına dair soru sormak ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldiği bir topluluk platformu KizlarSoruyor’un yönetim merkezi artık Bodrum. Üniversite okumak için Amerika’ya giden ve daha sonra Amerika’ya yerleşen Türk girişimci Tolga Tanrıseven tarafından kadın ve erkeğin iletişimde yaşadığı zorlukların birbirlerine soru sorarak ve tavsiye isteyerek çözülebileceği fikrinden yola çıkarak 2008 yılında Amerika’da GirlsAskGuys olarak kurulan platform, elde ettiği başarının ardından 2011 yılında KizlarSoruyor olarak Türkiye’de de hayata geçiriliyor. Platform, Amerikalı yatırım gruplarından 2013’te ve 2015’te 1’er milyon dolar yatırım alıyor ardından 2014 yılında platformun İspanyolca versiyonu EllasSaben hayata geçiriliyor. 2013’te ilk yatırım aldığında 3 milyon kişiye ulaşan KizlarSoruyor’un globalde bugün 18 milyon tekil ziyaretçisi bulunuyor.
 
Kurucu Tolga Tanrıseven: ‘Amerika’da yaşarken KizlarSoruyor’un Türkiye’deki hızlı büyümesi ve yeni hedefleri doğrultusunda Türkiye’ye dönmeye karar verdim. İlk başta İstanbul’da yaşama kararı almama rağmen daha sonra Bodrum’un güzelliğiyle büyülenip KizlarSoruyor CCO’su abim Mengüç Tanrıseven’in izinden gidip Bodrum’a yerleşmeye karar verdim.’ diyor.
 
Başarının Sırrı: Doğru Topluluk, Organik İçerik
 
Söyleyeceği sözü olanla aklında sorusu olanı buluşturmak amacıyla bu yola çıktığını ifade eden KizlarSoruyor Kurucu ve CEO’su Tolga Tanrıseven, KizlarSoruyor’un başarısını “Bu dünyada hepimizin tutkuyla bağlı olduğu, ilgi duyduğumuz, bilgili olduğumuz niş bir alan ve bu tutkumuza dair söyleyeceklerimiz, paylaşmak istediklerimiz var. Ve hepimizin hayatın farklı alanlarına dair birbirimize soru sormaya, bilgi ve fikir almaya ihtiyacı var. Bu kimi zaman sevgilimizle yaşadığımız bir soruna dair karşı cinsten fikir alma ihtiyacı olabilir, kimi zaman spor, güzellik ya da seyahatle ilgili bir bilgi, tavsiye arayışı olabilir.
 
Şu bir gerçek ki içerik kraldır anlayışı artık eskidi. İçerik tabii ki çok önemli ama tek yönlü değil, gerçek kişilerin ürettiği organik içerik artık kıymetli olan. Benim de KizlarSoruyor’u kurarken hedefim bir içerik sitesi oluşturmak değil, farklı konularda tutkulu, bilgili, birbirine yardım etmeye hevesli kadın ve erkekleri bir araya getiren bir topluluk oluşturmaktı. Doğru topluluk, yeni, taze ve organik içerik KizlarSoruyor’un başarısının sırrı” sözleriyle ifade ediyor.
 
Rakamlarla KizlarSoruyor
 
§  KizlarSoruyor’un aylık 18 milyonun üzerinde tekil ziyaretçisi ve 70 milyon sayfa gösterimi bulunuyor.
 
§  Kullanıcılar günde 200 binin üzerinde paylaşım yapıyor.
 
§  KizlarSoruyor kullanıcılarının %78’ini Y Kuşağı oluşturuyor.
 
§  KizlarSoruyor kullanıcılarının %55’i Kadın, %45’i Erkek.
 
§  KizlarSoruyor’da yılda 2 milyon soru cevaplanıyor ve 50 milyon görüş paylaşılıyor.
 
KizlarSoruyor.com, Gemius verilerine göre Kadın / Yaşam kategorilerinde Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 1. web sitesi ve hayata dair aranan içeriklerin de bir numaralı adresi.
 
15 - 24 yaş arası gençler hayata dair aradıkları tüm içerikleri bulmak için KizlarSoruyor’u tercih ediyor.
 
§  KizlarSoruyor’un trafiğinin %83’ü Google’dan geliyor. 2.5 Milyonun üzerinde anahtar kelime araması için Google kullanıcılarını KizlarSoruyor’a yönlendiriyor.

Yorum