YARIMADA GAZETESİ'NİN 14 MART TARİHLİ MANŞET HABERİNE ELEŞTİRİLERİM;

Hüseyin Anıl 18/03/2023 - 08:48:49

YARIMADA GAZETESİ'NİN 14 MART TARİHLİ MANŞET HABERİNE ELEŞTİRİLERİM;

BODRUM YARIMADA GAZETESİNİN 14 MART TARİHLİ SAYISINDAKİ SİMPAŞ'IN SON "ÇED" RAPORU (!) MANŞETTEN DUYURULURKEN YAPILAN BU MANŞET HABER BENCE BİR GAZETECİLİK HATASIDIR.

BENCE İLK ÖNCE, BU HABERİN, DAHA GİRİŞ BÖLÜMÜNDE, "BU BİLGİLER SİMPAŞ'IN AJANSININ BİREBİR HABERİDİR" ve "GAZETEMİZİN GÖRÜŞÜNÜ İÇERMEMEKTEDİR" DİYE BİR BELİRTME YAPILDIKTAN SONRA VERİLMELİ, ARKASINDAN DA, MUÇEP'İN VE ÖZELLİKLE MARMARİS'TEKİ TÜM ÇEVRECİLERİN KARŞI GÖRÜŞÜ ALINARAK İKİ GÖRÜŞ BİRLİKTE VERİMELİYDİ.

SİMPAŞ'IN KIZILBÜK SATIŞ VE REKLAMI DA İÇEREN BU "HABERİN" DAHA İKİNCİ CÜMLESİNDE, SİMPAŞ AJANSNIN SİMPAŞ-KIZILBÜK PROJESİNE KARŞI HUKUK MÜCADELESİ VEREN ÇEVRECİLERE KARŞI "PROVAKATÖERLER" GİBİ BİR İFADEYLE SALDIRMALARI GÖRMEZDEN GELİNMEMELİYDİ. 

SİMPAŞ'IN BUGÜNKÜ TEKADAM BAKANLIKLARINDAN ALDIKLARI "ÇED RAPORLARI"NIN BENİM GÖZÜMDE, HİÇ BİR BİLİMSEL YANI, HİÇ BİR DEĞER VE İANDIRICILIĞI VE HATTA GEÇERLİLİĞİ YOKTUR.

Kurucusu olduğum ve fakat gazetecilikten, kendimi emekli edip, artık gazetenin resmi künyesinden de çıktığım, yayın ve editoryal işlerinden de tamamen uzaklaştığım, uzunca bir zamandır, hiç bir yayın sorumluluğum olmayan Yarımada Gazetesinde yapılan bu haberden derin üzüntü duydum.

GAZETE YÖNETİMİNİN BUNDAN BÖYLE DAHA ÖZENLİ OLMALARINI BEKLİYORUM

Bu nedenle, birlikte çevre ve ekoloji mücadelesi verdiğim tüm dost ve yoldaşlarımdan, bu haber dolaysiyle incinen tüm dost-okur ve takipçilerimden özür dilerim.

Sevgili dostlarım, şimdi de sizlerden bir ricam var, okuduğunuz bu Simpaş haberine karşı, sizler de, her biriniz, istediğiniz gibi, karşı görüş yazısı yazıp, Yarımada Gazetesine gönderiniz. Bu bilgi gazete yönetimi ile konuştuktan sonra paylaştığım bir bilgidir.

Saygılarımla.