İŞİ ŞANSA BIRAKMAYIN !

Metin Sığırtmaç 05/10/2017 - 08:26:02

Satış dünyasında çok başarılı olan satıcıların hikayelerini birçoğumuz okuyoruz. hiç biri bekleyerek müşterilerini bulmamışlar. Bekleyerek ancak birkaç satış yapabilirsiniz. Arada sırada satış yaparak hayatınızı kazanamazsınız. Kendi hayatını kazanamayan hiçbir satıcının kariyeri olmamıştır.
 
Günümüz satıcıları, durumu iyi değerlendirerek durumun ötesine geçip, farklılıklar yaratır. Eğer yarışı kazanmak, her koşucunun attığı adımdan daha uzun ve hızlı bir adım atmak ise; fark yaratmadan pazardaki payınızı almayı bekleyemezsiniz.
 
Nasıl fark yaratabiliriz?
 
Her satışçı bu sorunun cevabını oldukça merak eder. Öncelikle satış işine yeterince zaman ayırarak, zamanı etkin bir şekilde kullanmalıyız.
 
Zamanı etkin nasıl kullanabilirim?
 
Müşteri ile ne kadar zaman karşılıklı konuşuruz? Elbette bu zamanı etkin nasıl kullanacağız?
 
Hepimizin bildiği ama uygulayamadığı
 
PLANLAMA:
Zamanı planlayarak kendi performansımızı arttırmak ile başlayalım. “ Zaman çok şeyler yapmak isteyen için çok kısa, az şey yapanlar için ise çok uzundur.”
 
Eğer etraflıca çalışıp, dikkatlice düşünüp, doğru bir şekilde araştırır gözden geçirir, samimi ve ciddi bir şekilde sahada uygularsanız başarı gelecektir.
 
Gün içerisinde eğer işinizi planlamış ve o plan dahilinde düzenli ve programlı çalışıyor iseniz tam da deyim yerinde ise günler su gibi akıp gidecektir. Zamanı sıkıntılı, çekilmez ve dayanılmaz kılan bir plan dahilinde çalışmamaktır.
 
Hayatımızın güzel olduğunu, bir şiir gibi akışkan olduğunu, bu zamanları kendi hayatlarımız içerisinde, kimimiz bazen, kimimiz  her zaman, kimimiz ise zaman zaman veya çoğunlukla yaşarız. Hangimiz hayatı şiir tanında yaşamak istemeyiz ki? O halde hayatı daha planlı ve düzenli yaşamak için bir plan ve planlar dahilinde çalışmalıyız. Birden fazla plan ile de çalışabiliriz. Zaman planlamamızı iş planımız ile entegre etmemiz durumunda istediğimiz sonuca daha hızlı ve etkin gidecek yolda yürümüş oluruz. Kendi ihtiyacımızı bilerek hayata sarılmalıyız. İhtiyacımız ne? Biz neden bu meslekteyiz bunu bildiğimize göre neyi yapmalıyız ı da biliyoruz demektir. aynı şekilde müşterilerimizin de ihtiyaçları var. İhtiyaçlarının mesleğimiz ile ilgili bölümünde ki rolü eğer biz üstlenmek istiyorsak o zaman o ihtiyacın ne olduğunu da tespit etmek durumundayız.