DOMUZSUZ, KÖPEKSİZ, "HRİSTİYAN- GAVURSUZ" BİR DÜNYA YOK

Hüseyin Anıl 25/05/2024 - 09:23:33

(Bugün İslamcı ve Türk-İslamcı kardeşlerime bir mektup yazdım)
BENİ KIZMADAN, SİNİRLENMEDEN SAKİNCA OKUYUN LÜTFEN 
Siz, sokak hayvanlarından nefret edip, "korktuğunuz" kadar, sokak insanlarından da nefret ediyor ve "korkuyorsunuz", öyle değil mi?
 
Açıkça itiraf edip, söylemiyorsunuz ama, bana göre işin aslı fiziki korku değil, işin aslı inanca dayandırılmış, geleneksel, öğretilmiş nefret. Hayatın çoğu alanına bu gözle (hurafelerinizle) baktığınız gibi, bu konuda da hayvanın, köpeğin, kedinin abdestinizi, temizliğinizi bozacağını, kirleneceğinizi düşünüyor, onlara, köpek ve kedilere de, domuzfobik "mekruh" gözüyle bakıyorsunuz.
 
İÇ-İNANÇ DÜNYANIZDA HRİSTİYAN-DOMUZ-KÖPEK SİZİN İÇİN AYNI
Hepimiz kabul ediyoruz, sokak hayvanlarıyla çocuklarımızın ve bizim yaşadığımız "şiddet-korku" ilişkisi, çoğu zaman eğitimsizliğimizden kaynaklı olan, istenmeyen saldırganlıklar, yaralanmalar yaşamın bir gerçekliği. Bu konu bu konunun en masum, en gerçek, mutlaka üzerinde durulması gereken tarafıdır.  
 
Sevgili arkadaşlar, sokak insanlarının da birçoğu alkolik olduğundan, alkol de, dinen bir "haram" olduğundan, sokaktaki bu insanların da, dininize, diyanetinize zararlı, mekruh olduğunu düşünüyorsunuz. İşte bu yüzden siz bu sokak insanlarından da nefret ediyorsunuz.
 
 Size göre, yakın çevrenizden ve ailenizden öğrendiğinize göre, aslında, sokak insanı ile, sokak köpeği aynı şey, sizin için ikisi de bir nefret objesi, öyle değil mi?
 
SİZİN BU GÖRÜŞLERİNİİZE HİÇ KATILMASAK TA, SAYGI DUYUYORUZ
Peki, size açıkça soruyorum, yeni yasa tasarısında da olduğu gibi, bu köpekleri, kedileri iğneyle uyutalım (itlaf-öldürme) yok edelim de, sokak insanlarını ne yapalım dersiniz? İkisi de canlı değil mi?
 
Tam TBMM'den yasa çıkma zamanı, hadi utanmayın, söyleyin, ne dersiniz, onları da uygun bir iğneyle, uyutup, itlaf-yok edelim mi?
 
OLMAZ, HER CANLININ YAŞAM HAKKI VAR, ÖLDÜREMEYİZ DEĞİL Mİ? AYM'DEN, AİHM2DEN DÖNER DEĞİL Mİ? - EVET!
Kaldı ki, dikkat edin, sokak hayvanlarıyla, sokak insanları çok zaman, birlikte ve mutlu yaşıyorlar. Hiç bir sokak hayvanı sokak insanlarını ısırmıyor, hiç bir sokak insanı da, sokak hayvanını dövmüyor.
 
İslamcı ve Türk-İslamcı arkadaşlarım, bence sorunun özü hayvanlar, köpekler ve kediler değil, sizsiniz ve sizin yenemediğiniz fobik-mentaliteniz.
 
KALDI Kİ BİZİM SİZİN BU HURAFENİZE DE SAYGIMIZ VAR, ONLARIN SİZE BULAŞMASINI İSTEMEME HAKKINIZI BİZ DE SAVUNUYORUZ.
Sevgili İslamcı ve Türk-İslamcı kardeşim eğer sakin olur, hayvan hakları savunucularını, veteriner hekimleri, ve bu konuların uzmanlarını, hazırladıkları proje ve kanun tekliflerini dinlerseniz, sizi temin ederim ki, tüm korkularınız dağılır, bu hayvanların yaşama haklarını savunanlar, hem hayvanları yaşatacak, hem de sizin sokak hayvanlarından uzak yaşamanızı sağlayacaklardır.
 
ALMANYA'DA BAŞARILDI, TÜRKİYE'DE NEDEN BAŞARILMASIN?
Bırakın işin uzmanları, bu konuda derslerini çalışmış insanlar, sizin de temsilcilerinizin bulunacağı bir ortamda, sizin kaygılarınızı da, bizim hayvanseverliğimizi de, dikkate alarak, büyük bir mutabakat ve uzlaşıyla, yasal ve kurumsal olarak gereğini yapsınlar.
 
 ELVERİN, SİZİ DE BİZİ DE BU VEHİMLERİMİZDEN KURTARSINLAR
Ben garantisini veririm ki, sonunda hepinizin içine sinecek bir şey-sonuç çıkacak. Ama hepimizim aynı dünyada yaşadığımızı unutmadan, hayvanların da bu dünyanın sahipleri olduğunu düşünerek, empati yapmayı, siz de karşınızdakileri anlamaya, dünyalı gibi düşünmeye gayret edin. 
 
Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı iletirim.