Bir Haberin Öyküsü, Haberin ve İyilikseverlerin Gücü

Nevzat Çağlar Tüfekçi 07/07/2021 - 09:20:49

Doğuştan kalp rahatsızlığı olan 3 yaşındaki Beren, bugüne kadar 3 ameliyat geçirmişti. Şimdi ise en kısa sürede 4’üncü ameliyatını olması gerekiyordu. Bunun içinse 80.000 liraya ihtiyaç vardı. Beren için sosyal medyada yardım kampanyası başlatılmıştı ama bu kampanyanın geniş kitlelere ulaştırılması, yardımın en kısa sürede toplanması ve ameliyat olması gerekiyordu Beren’in… Çünkü Beren’in çeşitli yerlerinde morarmalar oluyor, Beren oynarken çabuk yoruluyor ve annesine, “Anne beni kucakla,” diyordu.

BOĞAZDA DÜĞÜMLENEN SÖZCÜKLER

Beren’in durumunun haber yapılarak, ihtiyaç duyulan paranın en kısa sürede toplanmasını amaçlayan Gülperi ve Ali Akan ailesini tanıyan bir arkadaşı vasıtasıyla Hatice Mutlukan durumdan beni bilgilendirdi. Ben de Belediye çalışanı baba Ali Akan’ı arayarak 4 Temmuz Pazar günü Aydınlıkevler Mahallesindeki kira evlerinde buluştuk. Beren cıvıl cıvıl bir kızdı. Hayat doluydu ama kalbindeki rahatsızlık onu yormuştu. Resim yaparken, odada bulunan herkese, “sen sus, sen sus” diyerek, resim yaparken benim dikkatimi dağıtmayın der gibi,  resim yapmaya koyuluyordu renkli kalemlerle.

Anne Gülperi, kızının durumunu anlatırken gözyaşlarına boğuluyor, sözcükler boğazında düğüm düğüm oluyor, konuşmakta zorlanıyordu. Tek dileği kızını yaşatmaktı. Önceki üç ameliyat için ellerinde ne varsa sattıklarını söylüyordu. Şimdi ise 4’üncü ameliyat için 80 bin lira isteniyordu kendilerinden. “Kızımı bir an önce ameliyat ettirmeliyiz, yoksa gözümüzün önünde eriyip gidecek, ben buna nasıl dayanırım,” diyordu bir anne duygusallığı ve sevgisiyle. “Bu 80 bin’i biz nerede bulalım, bize bu parayı kim verir?” diyordu çaresizlik ve ümitsizlik içinde. 

Ben de onlara umut vermeye çalışıyor,  “haberi yaptıktan sonra en geniş şekilde yayınlanmasını sağlar ve bu para toplanır. Siz üzülmeyin, insanlık ölmedi, bu toplumda iyi insanlar da var,” diyordum. Anne Gülperi, “İnşallah, inşallah… Kızım yaşasın da, tek dileğim bu Allah’tan,” diyor ve gene gözyaşları akıyordu göz pınarlarından.  Bu hayatta bir anne için en acı şey, yavrusunun gözlerinin önünde eriyip gitmesiydi…

HABERİN ve BELEDİYE BAŞKANI ÇAĞRISININ ETKİSİ

Ben iyi yapılmış bir haberin gücüne ve etkisine inanıyordum. Haber yayınladıktan sonra iyilikseverlerin harekete geçeceğine ve Beren’in yaşaması için gerekli olan ameliyat parasının toplanacağına inanıyordum.  O akşam haberi yaptım ve yayın sorumlusu olduğum haberveinsan.com’da yayınladım. Haber, kısa sürede paylaşıldı ve büyük okunma sayısına ulaştı. Pazartesi günü habermilas.com (Milas), muglaturnusol.com ve muglapostasi.com.tr (Menteşe), yarimadagazetesi.com (Bodrum) ve BirGün(Ulusal) gazetesinde yayınlandı. Belki başka sitelerde de yayınlanmış olabilir ama benim gördüklerim bunlar…

5 Temmuz Pazartesi günü yapılan Milas Belediyesi Meclis toplantısında, Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Beren’e sahip çıkarak, yardım çağrısında bulundu. Haberin etkisiyle, Belediye Başkanı Tokat’ın da çağrısıyla 2 gün içinde istenen yardım toplandı ve aile 9 Temmuz Cuma günü için İstanbul’a gidecek. Anne Gülperi, “kısa sürede bu para toplanır mı?” diye endişelerini ifade ederken, iyiliksever insanlar onun kızı Beren’e umut ışığı olmuşlardı bu kısa sürede.

“YARDIMLAR, BENİ SUDA BOĞULMAKTAN KURTARDI”

Anne Gülperi Akan duygularını şöyle dile getirdi: “Tanıdığım, tanımadığım herkes beni aradı. ‘Beren senin kızınsa, bizi de kızımız. Elimizden ne geliyorsa yaparız’ dediler. Bu beni çok mutlu etti. Ameliyat parasının toplanması için herkes çok uğraştı. Herkes, kendi çocuğu gibi ilgilendi. Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a da çok teşekkür ederim. Hep yanımızda oldu. Bu yardımlar, suda boğulmak üzere olan bir anneyi boğulmaktan kurtardı, nefes almasını sağladı. Bize umut ışığı olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Baba Ali Akan da, “Başta belediye başkanım Muhammet Tokat olmak üzere bize yardım eden, yardımcı olan, yardım elini uzatan, karamsarlığımızı ışığa çeviren, bizim derdimizi kendi dertleri gibi gören herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim için bu haberin yapılması da, ümidimiz oldu. Haberin yapılmasına aracılık edenlere de teşekkür ediyorum. Bu toplumda iyi ki iyi insanlar var,” diye konuştu.