TİP Seçim İrtibat Büroları Açtı

Yarımada Gazetesi 26/04/2023 - 09:14:25 Bu haber 1824 kere okundu
TİP Seçim İrtibat Büroları Açtı

Türkiye İşçi Partisi(TİP), Bodrum’un Mumcular ve Konacık mahallelerinde Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ve Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ’un katılımıyla seçim irtibat büroları açtı.
 
14 Mayıs Seçimleri’nde oyuncu Mehmet Aslantuğ’u Muğla’dan birinci sıra milletvekili adayı gösteren Türkiye İşçi Partisi, seçim çalışmalarını sürdürüyor. TİP, Bodrum’un Mumcular ve Konacık mahallelerinde seçim irtibat büroları açtı. Konacık’taki seçim bürosunun açılışına çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.Birinci Sıra Muğla Milletvekili Mehmet Aslantuğ, açılışta yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “TİP’te ortaya çıkan, geleceğe hazırladığımız kuşakların, evlatlarımızın bu süreçte yaşadığı travmaları, bu sıkışmaları, bu sıkıştırmaları, bu kuşatmaları, muktedirin kibriyle, izniyle, müsaadesiyle, ancak izin verildiği görülen bu sıkıntıya büyük bir meydan okumanın coşkusudur. Bizi de bu yolculukta, bu birliktelikte heyecanlandıran bu. Ben kendi adıma biliyorum ki kültür ve sanat ikliminde, bu coğrafyada demografik yapıyı kısmen dönüştüren göçün konforu da dahil, kendi konfor alanlarımızda artık sineye çekemeyeceğiz, çekilmemesi gereken, çekilmesine izin vermeyeceğimiz bir süreci yaşıyoruz. O yüzden bu buluşmaların coşkusuna, o yüzden bu meydan okumanın, ‘artık yeter’ demenin kararlılığına ihtiyacımız var. Hak ve özgürlükler için var, mutfaktaki yangın için var. Liste çok uzun. İyi ki varsınız. İyi ki bu coşkuda birlikteyiz. Sağ olun, var olun.”
 
İkametinin Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’nde olduğunu ve her yaz Bodrum’a geldiğini dile getiren TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ise şöyle dedi;
 
“Bu açılışlar bizler için çok önemli. Bizlerin vergisiyle bir sürü paralar akıtıyorlar. Diğer bütün partiler seçim yardımlarından destek alıyor ama biz ne devletten ne de büyük sermaye gruplarından, ne bu devleti soyup soğana çeviren o beşli çeteden 5 kuruş almıyoruz.  Bugün bu binaları açabiliyorsak, haftada 6 gün, günden 12 saat çalışan, dişinden, ekmeğinden, ailesinden arttıran yol arkadaşlarım sayesinde açılabiliyor. O yüzden Bodrum örgütümüze, Muğla örgütümüze çok büyük alkış. Çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız.”
 
Bodrum’la ilgili de konuşan Kadıgil, sözlerine şöyle devam etti;
 
“Ben buraları az çok bilirim ama siz benden de iyi bilirsiniz. Bıraktığımızla geldiğimiz arasında dağlar kadar fark var. Yollar yapıp duruyorlar, trafikten tıkanıklıktan gidecek yer bulamıyoruz. 3 tarafımız denizlerle çevrili, Dünya’nın en güzel koyları burada, çocukken havlumuzu atıp denize girdiğimiz yerde denize girmek için bizden bin TL para istiyorlar. Denize girebileceğimiz yer bırakmadılar.”
“22 yılda bizden çok şey çaldılar” diyen Kadıgil, “O kadar zenginleştiler ki sırf onların mal varlıklarına bakarak bizden neler çaldığını iliklerimize kadar hissediyoruz.” dedi.
 
Sözlerinin devamında 14 Mayıs Seçimleri’ne değinen Sera Kadıgil, “Elimizde 2 adet pusula olacak. Birincisi Cumhurbaşkanlığı Seçimi olacak. Bu uğurda hani bize diyorlar ya ‘Aman kızım oy bölmeyin’. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok haklısınız. Oy bölmememiz lazım. Bu iş ilk turda bitsin diyoruz. ‘Bir oy Kemal Bey’e, bir oy TİP’e diyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından büronun açılışı yapıldı. Mitingi andıran açılışta Sera Kadıgil ve Mehmet Aslantuğ’a yoğun ilgi vardı.

Yorum