Poseidon’un Çağrısı Umurca Parkı’nda

Yarımada Gazetesi 21/05/2024 - 09:18:31 Bu haber 237 kere okundu
Poseidon’un Çağrısı Umurca Parkı’nda

Umurca Parki Bodrum Saat 20:00 Giris Ücretsiz
"Akdeniz Günü Kutlaması" uluslararası bir girişimdir ve 21.05.2024 tarihinde eşzamanlı olarak 26 ülkede aynı anda gerçekleştirilecektir.
 
Bodrum merkezli ARTEMİS - Çevre, İnsan ve Hayvanları Koruma derneği, bu güne bir performansla katılmak üzere Türkiye'den seçildi.
 
"Poseidon’un Çağrısı" adlı müzikli sanat performansı, sürdürülebilir su yönetimi ve çevre koruma için yapılan çalışmalara katkıda bulunarak, su kıtlığına ve kirliliğe karşı farkındalığı artırmak ve kişisel su tüketimini azaltmak amacıyla plajları temiz tutma girişimleri ve bilinçlendirmeye dikkat çekmek istiyor.
“Mare Nostrum” müzik grubu, üniversitede müzik eğitimi almış veya 20 yıldır çeşitli gruplarda müzik yapan profesyonel müzisyenlerden oluşuyor. Müzisyenler çeşitli gruplarda enstrümantalist olarak çaldıkları gibi, trio ve dörtlü olarak da çalıyorlar.
 
Gösteriler ağırlıklı olarak Bodrum, İstanbul ve Berlin'de müzik kulüplerinde, galerilerde, festivallerde, tiyatrolarda ve özel etkinliklerde gerçekleştirildi. 2023 yılında BOMKAD (Bodrum Müzik Kültürlü Araştırma Derneği) müzik derneğini kuran Türk müzik yapımcısı ve gitaristi Togay Şenalp'in girişimiyle bir araya geldiler.
 
Bunu yaparken çağdaş, teknik araçlar ve etkileşimli sanat biçimlerinin yardımıyla kendini yaratıyor: "Mare Nostrum" grubunun canlı müziği, sanatçı Gizem Nalbantoglu’nun canlı akrilik resmi ve dil ve hareket öğelerinin sahnelenmiş okuması, izleyici ile sanatsal bir bütünlük oluşturmak adına bir araya geliyor.
 
Organizasyon: ARTEMIS Derneği – Çevre, İnsan ve Hayvanları Koruma
Fikir / Konsept: Elisa Gelewski
Proje Asistanı: Ateş Sümer
Elektronik Kompozisyon, Ses Mühendisliği: Shozz Shara:
Gitar, Vokal: Togay Şenalp
Akrilik Resim, Video: Gizem Nalbantoğlu
Vokal, Şaman Ritüeli: Elisa Gelewski
 

Yorum