Ortakent Kabakum’da özelleştirmeye karşı eylem

Yarımada Gazetesi 17/09/2020 - 09:17:06 Bu haber 940 kere okundu
Ortakent Kabakum’da  özelleştirmeye karşı eylem

“Ya Kent Ya Ortakent” sloganı ile Bodrum’da CHP’liler Kabakum plajında eylem yaptı. Ortakent Kabakum Plajı’ndan başlayarak Güzel Sanatlar Lisesi alanını Ali Kelle Ormanı içini de kapsayan 1 milyon 105 bin metrekarelik alanın Özelleştirme İdaresi başkanlığı tarafından satışa çıkartılmasına Bodrumlular sessiz kalmadı.
 
İmara açılması planlanan alan için Bodrumlular tepki gösterdi. CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen eyleme CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ile çok sayıda partili katıldı.
 
Cumhurbaşkanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kabakum plajında başlayarak Güzel Sanatlar Fakültesi’ne kadar uzanan Ali Kelle Ormanı içindeki 1 milyon 105 bin metrekarelik alanı imara açılmasına tepki gösterdi.
 
Konuyu belediye olarak yargıya taşıyacaklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Başkan Aras “Bu bir siyasi mücadele değildir. Bütün Bodrum’un sakinleri çocuğundan yaşlısına, gencinden işçisine, iş adamına yatırımcısına kadar bu mücadeleye sahip çıkmak zorundadır ve bizde Belediye olarak her zaman bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Zaten şu anda planlar askıya çıkarıldı ve belediye olarak dava açmaya hazırlanıyoruz. Gerekli gerekçeleri arkadaşlarım hazırladılar. Bu sadece Bodrum’un davası değildir. Bütün Bodrum’un STK ların ve Bodrumlu hemşehrilerimin bu davaya sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyorum. Biz zaten yıllardır Bodrum’da plansız büyüme ile, nüfus artışıyla, kıyılarda yapılaşma baskısı ve kıyıların kullanım problemleri ile ve altyapı problemleri ile uğraşıyoruz. Bakıyorsunuz, hali hazır planlı alanlar, Bodrum’un kaldırabileceği kapasitenin çok üzerinde. Bir de plansız kamusal alanların tekrar imara açılması tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Tamamen bizim tasarrufumuz dışında, bize sorulmadan, kamuya sorulmadan, halka sorulmadan kamunun elindeki araziler imara açılıyor. Daha sonra da özelleştirme yoluyla satışa çıkarılmak isteniyor. Daha önce de burası ile ilgili kötü emelli girişimler oldu fakat o dönem ki yöneticilerimiz bunun önüne geçti. Şimdi aynı kararlılıkla buranın ve bütün Bodrum’un kamusal alanlarının imara açılma tehdidiyle mücadele etmek zorundayız” dedi.
 
“Bodrum’a ihanet ettirmeyeceğiz”, “Hayvanlarımızı nereye goycez”, “Ortakentimi bana bırak” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde konuşan İlçe Başkanı Halil Karahan, “Şu an Yahşi’nin nüfusu 7 bin. Planlanan arazide yapılmak istenen nüfus artışı 5 bin ve üzeri. Yani bir Yahşi daha buraya yapılmaya çalışılıyor. Ne bir altyapı çalışması var. Burada bir rant yaratılmaya çalışılıyor. Yakın zamanda göreceksiniz. AKP burayı kreş, arıtma tesisi alanı gibi küçük metrekarelerle süslemeye çalışacak. Bu da bir oyunun parçası, bunun da farkındayız” dedi. 
 
Eyleme geçmiş dönem Ortakent ve Bodrum Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Kocadon’da eşi Hülya Kocadon’la birlikte gelerek destek verdi.

Yorum