MAG/AME SAR ekipleri kayıp genci buldu

Yarımada Gazetesi 03/02/2023 - 08:29:32 Bu haber 281 kere okundu
MAG/AME SAR ekipleri kayıp genci buldu

Bodrum’da, afet bilinci ve olası afetlere karşı hazırlıklı olabilmek ve arama kurtarma operasyonlarıyla yaşadıkları topluma faydalı olabilmek için geçtiğimiz yıl kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AMEDER) Acil Müdahale Ekibi, AFAD tarafından gelen bir çağrıyla Gümüşlük Bölgesinde bir arama-kurtarma operasyonuna katıldı.
 
Geçtiğimiz akşam saat 20.30 civarında Gümüşlük Jandarma Komutanlığı’na 17 yaşındaki Uzay Nefes Temizalp’in evden çıktığı, ancak halen eve dönmediğinin annesi tarafından ihbarı ile harekete geçen Gümüşlük Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı devriye ekipleri kayıp şahsı aramaya başladı.
 
Hava şartlarının sertliği ve saatin ilerlemesi ile AFAD ile iletişime geçen yetkililer bölgeye destek çağrısında bulundu. Gelen ihbar üzerine Gümüşlük Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı 5 kişilik devriye ekibi Muğla AFAD’dan 2, 911’den 7 ve MAG/AME SAR’dan 11 kişilik ekip ile bölgede geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.
 
Otizmli kayıp şahsın evinin civarından başlatılan çalışmalar, kırlık ve dağlık bölgeler, inşaat alanları, çocuk parkları, karaya bağlı tekneler, harabeler ve sokaklar olmak üzere her bir koldan devam etti.
 
Yapılan çalışmalar neticesinde MAG/AME SAR ekipleri tarafından Eklisya olarak da bilinen Eski bir kilise içerisinde bulunan koltukta uyurken bulunan Uzay Nefes Temizalp, bölgeye gelen Kolluk Kuvvetlerine ve Annesine teslim edildi. 
 

Yorum