İzmir Yunanistan Başkonsolosi Papoulia BODTO’yu ziyaret etti

Yarımada Gazetesi 03/08/2019 - 08:32:47 Bu haber 3003 kere okundu
İzmir Yunanistan Başkonsolosi  Papoulia BODTO’yu ziyaret etti

İzmir Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia 01 Ağustos 2019 Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası’nı  ziyaret etti.
 
BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Güneri ve Fatih Efe’nin hazır bulunduğu görüşmenin gündemi iki komşu halkın ilişkilerini geliştirmek oldu.
 
Başkonsolos Argyro Papoulia; “ Birçok iş sorumluluğum olmasına rağmen, her yıl birkaç günlüğüne Bodrum’u ziyaret ediyorum. Sayın Kocadon ve Ticaret Odası üyeleri ile 2016’dan beri tanışıyoruz. Birbirini birleştiren bir çok şeyin olduğu bu iki komşu halkın ilişkilerini geliştirmek için aynı görüşleri paylaşıyoruzç İzmir Yunanistan Başkonsolusluğumuz Bodrum ve tüm Muğla iline vermiş olduğu vizelerde rakamsal olarak ilk sırada yer alıyor ve diğer ülkeler ile aramızda böyle bir farkın olması bizi ayrıca mutlu etmektedir. Bu fırsatla Bodrum, Kos ve diğer Yunan adalarının Asya gibi yeni büyük turizm pazarlarına ortak bir turizm paketi oluşturmak için işbirliğimizi geliştirmeliyiz.” diyerek görüşlerini dile getirdi.
 
Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon yaptığı konuşmada; “Bodrum, Turgutreis ve Yalıkavak Limanlarımız başta olmak üzere 4 deniz yolu limanımızla Yunan Adalarıyla turizm başta olmak üzere ilişkilerimizin gelişmesinde dolayı memnuniyet duyuyoruz. 2018 yılında 16.202 Yunan vatandaşımız Bodrum’a deniz yoluyla ulaşmış. Aynı coğrafya ve aynı değerlerle birbirine en yakın olan bu iki ülke halkı olarak, ticaretimizi ve turizmimizi birlikte geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sayın Başkonsolosumuzun iyi niyetli bu girişimi sayesinde ortak ve güzel faaliyetlere imza atacağımızdan eminim.” dedi. Ziyaret iki ülke arasında ticari, sosyal ve kültürel işbirliklerinin artarak devam etmesi için ortak işbirliklerinin geliştirilmesi hedefiyle sona erdi.
 

Yorum