BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BODRUM KAMPÜSÜNDE FIRST LEGO LEAUGE EXPLORE FESTİVALİ!

Yarımada Gazetesi 28/03/2024 - 08:43:39 Bu haber 256 kere okundu
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BODRUM KAMPÜSÜNDE  FIRST LEGO LEAUGE EXPLORE FESTİVALİ!

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Bilim Kahramanları Derneği iş birliği ile Muğla İl çapında First Lego Leauge Explore Festivalini 24 Mart Pazar Günü okul kampüsünde gerçekleştirdi.

 

Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Explore programının 2023-2024 10. Sezon teması “MASTERPIECE” olan programda Minik Bilim Kahramanı çocuklar, hobilerini ve ilgi alanlarını başkalarıyla paylaşmanın yaratıcı yollarını keşfettiler. Bu yolculukta sanat ve teknolojiden yararlanarak, daha fazla kişiye ulaşmak üzere fikirler ürettiler.

Çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme becerilerini geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü kapsamlı STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) programlarından birisi olan FIRST® LEGO® League Explore, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor.

Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Robotik Takımı Wind of Bodrum’la birlikte, Muğla ve ilçelerinden 15 takımın katıldığı organizasyonda takımlar, sezon teması olan Masterpiece için kendi çözümlerini bir LEGO modeli üzerinden tasarladılar ve proje süreçlerini ve süreçte edindikleri bilgilerini aktardılar.

 Alanlarında uzman; Arif Demirbaş, Özge Taylan, Fatma Yavaş, Zehra Sargın Gözlemci Ekibi olarak festivale destek verirken, 22’si gönüllü öğrencinden oluşan 30 kişilik gönüllü ekibi de festivalin tüm operasyonunu hassasiyetle yönettiler.

Duyarlı Kaşifler Ödülünü, Osmanbükü Ekrem Çiftçi İlkokulu Sahne Yıldızları takımı ve Bahçeşehir Koleji Ortaca Kampüsü Genç Yıldızlar takımı.

Hayallerimiz ve Fikirlerimiz Posterde Ödülünü, Üreten Çocuklar Akademisi Sifigu takımı.

Kaşifler Bir Arada Ödülünü, Özel Ortaca Final Okulu Takım Yıldızı 2 takımı, Üreten Çocuklar Akademisi Üreten Çocuklar takımı ve Bahçeşehir Koleji Marmaris Kampüsü Royal Robots takımı.

Usta Yazılımcılar Ödülünü, Özel Türk Koleji Marmaris Kampüsü Phoenix takımı, Bodiko Code Masters takımı ve Code Camps JR takımları.

Yenilikçi Kaşifler Ödülünü, Özel Ortaca Final Okulu Takım Yıldızı takımı, Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Wind Of Bodrum-S takımı ve Ted Bodrum Koleji Ted*243 takımı.

Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülünü, Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Wind Of Bodrum takımı, Uğur Okulları Turgutreis Kampüsü Maxima JR takımı ve Bahçeşehir Koleji Marmaris Kampüsü Royal Team takımı kazandı.

 

Festival boyunca öğrenciler daha güzel bir dünya için tasarladıkları modelleri gözlemcilere ve ziyaretçilere anlatırken aynı zamanda spor, sanat etkinliklerine ve matematik oyunlarına katılarak eğlenceli vakit geçirdile

 

Yorum