AYURFEST 2022, 5-6 Kasım’da Bodrum’da Gerçekleşecek

Yarımada Gazetesi 04/11/2022 - 08:16:14 Bu haber 1345 kere okundu
AYURFEST 2022, 5-6 Kasım’da Bodrum’da Gerçekleşecek

Türkiye’nin ilk Ayurveda Festivali AYURFEST 2022, Bodrum’da 5-6 Kasım’da Bodrum Belediyesi’nin desteği, Hindistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu katılımıyla gerçekleştirilecek. Ayurveda’ya farkındalık yaratmayı amaçlayan ve gelir amacı gütmeyen AYURFEST, 5 bin yıllık Hint Tıbbı olarak bilinen dengeli yaşam anlayışı Ayurveda’ya ilgi duyan, yaşamına bireysel ya da profesyonel olarak Ayurveda’yı katmış olanlarla, sağlıklı ve dengeli bir yaşama merak duyanları bir araya getirecek. 
A
Doğa ile uyumla, her bir bireyin sağlıklı ve dengede bir yaşam için kendi şifacısı olduğunu hatırlatan bir yaşam sistemi olan Ayurveda’nın farklı yönleriyle ele alınacağı AYURFEST’te Dr. Ender Saraç,  Dr. Buğra Öktem, Dr. Koshlendra Pratap ile sağlıklı yaşam; Dr. Neslihan İskit, Ulli Allmendinger, Ebru Şinik ile dengede bir yaşam üzerine sohbet edilecek. 
 
Şaduman Karaca, Nazım Tanrıkulu, Meltem Kurtsan ile tıbbi aromatik bitkilerin şifası; Fatma Özgün Apaydın, Aslı San Bilgin, Ezgi Erkan ile de Türkiye’de aromaterapi konuları ele alınacak. 
 
Ulli Allmendinger, Şerife Aksoy, Dilşat Yaşar, Sena Tuvanç ile sağlıklı ve dengeli beslenmenin, Ayurvedik mutfağın sırlarının konuşulacağı festivalde, Toprağı Kurtar (Save Soil) ve Buğday Derneği ile de toprak konuşulacak.
 
5 Kasım Cumartesi günü, açılış konuşmalarının ardından bilimsel yaklaşım ile Ayurveda nedir ve Türkiye’deki uygulamaları ile bilimsel açıdan detoks, arınma konularına ağırlık verilecek. İlk günün panelleri Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Aynı gün Dr. Ender Saraç, ön kayıt yaptıran profesyonel Ayurveda uygulayıcıları ile özel bir oturumda bir araya gelerek soruları yanıtlayacak.
 
6 Kasım Pazar günü devam edecek AYURFEST’te, Ayurvedik sağlıklı beslenme, bitkilerin şifası, baharatlar ve çayların kullanımı, aromaterapi üzerine paneller, güzellik ve çay atölyeleri yer alacak. Bodrium Hotel & Spa ev sahipliğinde gerçekleşecek ikinci günde aynı zamanda farklı ürünlerin yer alacağı daha geniş bir stand yerleşimi ile farklı ürünlerle tanışma olanağı da olacak. 
 
Tamamen gönüllülük ilkesiyle İpek Yılmaz, Ekin İlyasoğlu, İrem Meriç, Nataliya Altın, Sena Tuvanç’tan oluşan festival komitesi tarafından düzenlemekte olan AYURFEST’te 5 bin yıllık Hint Tıbbı Ayurveda’ya farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.

Yorum