80’lik doktorun en büyük arzusu

Yarımada Gazetesi 14/03/2017 - 12:43:50 Bu haber 3297 kere okundu
 80’lik doktorun en büyük arzusu

Milas'ta özel bir hastanede İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan Dr. Mehmet Ünal Toksöz, ilerleyen yaşına rağmen mesleğe ilk başladığı günkü gibi hastalarını tedavi ediyor.
İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1960 yılından mezun olan Dr. Toksöz, Muğla’nın Yatağan ilçesinde mesleğine başladı. Cüneyt Arkın’ın sınıf arkadaşı olan 57 yıllık doktor Toksöz, 1960 yıllarında doktorluk mesleğini cahiliye döneminde tanıtabilmek için çok uğraştığını kaydetti.
80 yaşındaki Toksöz, ilerleyen yaşına rağmen hala ilk günkü meslek aşkı ve insan sevgisiyle hastalarını tedavi etmek için çalışıyor.

Toksöz; mezun olduktan sonra Yatağan’da belediye başkanlığı, kaymakam vekilliği gibi çeşitli görevlerde de bulunmuş. 2007 yılından bu yana da Milas’ta özel bir hastanede çalışmaya başladı.
Toksöz, meslek aşkıyla çalıştığını ve en büyük arzusunun çalışarak ölmek olduğunu kaydederek “Hayat mücadeledir. Benim en büyük arzum çalışarak ölmektir. Gözüm görüyor, kulağım duyuyor, beynim çalışıyor, ayaklarım beni taşıyor. Ben bugün halen çalışıyorum. Zannederler ki, para pul için çalışıyor. Ben sağlık ve sıhhatim için çalışıyorum." dedi.Toksöz, teknolojik gelişmelere de ayak uydurduğunu dile getirdi.

Tıp bilimini, ülkedeki cahiliye devrinde kabul ettirmek için çok uğraştığını ifade eden Dr. Toksöz, bu konuda birçok konferansa katıldığını ve birçok tez yazdığını belirtti.

Para için değil, insan sevgisi için doktorların çalışması gerektiğini söyleyen Toksöz “Benim için 14 Mart Tıp Bayramı büyük bir şeydir. Tüm meslektaşlarımın bayramını kutluyorum.” diye konuştu.
Toksöz’ün çalıştığı özel hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. İbrahim Özman, Toksöz'ün hastanenin kuruluşundan bu yana çalıştığını belirterek “Kendisi çok özel bir hekim. Hepimizin zaman zaman hastalarımızı danıştığımız bir hekimimiz. Aynı zamanda engin hayat tecrübesiyle bizlere yol gösteren, hata yapmamızı engelleyen bir büyüğümüz. Kendisini çok seviyoruz. Yeni mezun bir hekim gibi hastane polikliniği, yataklı tedavi hizmetleri, icap nöbetleri tutuyor. Burada olmasından çok mutluyuz. İnşallah uzun yıllar birlikte çalışırız." ifadelerini kullandı. (İHA) 

Yorum