YİNE HÜZZAM

TURGAY MUTLU 25/09/2019 - 08:41:04

     Sustum

Tenimde kaldı saçları

Koşudayım, yanımda geçende ölü

Teneke tabela, çeşme ve sarmaşıkları

Sarmaşıklar örtmekte soğuk gri taşları

Sonra saydım iki sıfır bir üç

Erteledim saymayı.

Sonra yine aynı, bir başına iki sıfır bir üç

Yüzü yok, tenimde kaldı saçları

          ‘’ Yine Hüzzam’’ın tanıtımına yazarı Şerife Didem Keremoğlu’nun güzel bir şiiri ile başlamak istedim. Çünkü bu güzel anlamlı şiiri okuyunca çok beğendim, etkilendim, hoşuma gitti. Hüzzam dolu öykülerden sonra bu şiir, ruhuma duygu yüklü bir hüzün kattı. Hüzzam, kelime anlamı olarak ta  koyu hüzün anlamındadır. Müzikte, hüzzam makamındaki eserler insana hüzün veren acıklı eserlerdir. Yıllardır radyolardan ve televizyonlardan hüzzam makamındaki birçok eseri severek dinledik. Sizlerde dinlemişsinizdir. Şimdi de sevgili yazar arkadaşım Şerife Didem Keremoğlu’nun hüzzam tadında bu güzel öykü kitabını okuyunca, hüznün doruğuna çıktım.  Kitabın adı, gerçekten çok güzel. ‘Yine Hüzzam’ adını kim koyduysa kutluyorum. Adıyla örtüşen bir kitap, yakışmış. Geçen ay, Bodrum-Oasis İmge Kitabevindeki imza ve tanıtım gününe katıldım. Sunumunu sevgili yazar arkadaşımız Aydın Şimşek’in yaptığı bu imza gününe çok büyük bir ilgi vardı. Yerel yazarlarımızın imza günlerinin kalabalık olması ve büyük ilgi görmesine çok seviniyorum. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok ilgi görmesi de yazar açısından gurur verici bir durumdur. Emeğine ve kalemine sağlık Didem Hanım. 110 sayfalık öykü kitabını bir gün içinde okuyup bitirdim. Akıcı ve yalın bir dille yazıldığı için de kolayca okunuyor. Kanguru Yayınları tarafından basımı yapılan bu güzel öykü kitabını mutlaka okuyunuz. İkinci öykü kitabınızı bekliyoruz efendim. Ayrıca buradaki imza gününde, Bağla Koyundaki yazlık komşum Filiz Akın hanımefendi ile karşılaşmak, doğrusu çok hoşuma gitti. Havacılar grubu buradaydı.

           Şerife Didem Keremoğlu; İstanbul doğumlu. İlk, Orta, Lise eğitimini İstanbul Kültür Koleji’nde, Üniversite eğitimini ise yurt dışında tamamladı. Uzun yıllar sivil havacılık sektöründe yönetici olarak çalıştı. Evli ve bir kedi sahibi. Çok iyi derecede İngilizce biliyor.

            Kitabın arka kapak yazısı:

            ‘’ Yaşamın içinden süzülüp gelen anlatılara duyduğumuz özlemin arttığı şu günlerde, bir ilk kitap olan ‘yine hüzzam’ insanın hallerini ve olası hallerini yalın derin bir dille anlatıyor. Yazar Ş. Didem Keremoğlu, bir olguya birden çok bakma-görme biçiminin olacağını işaretliyor öykülerinde. Gerçeğin olasılıklarla donanmış olduğunu okura sezdiren yazarın ayrıca bize kazandırdığı ‘şaşırma yetisi’ ise hemen her şeye değer…Aydın Şimşek