TÜRKLER ve DUNYA TARİHİ

N/A 20/09/2018 - 08:28:27

Tarihçiler: Türk (Türkmen) milleti insanlık tarihinde Pasifik’ten Akdeniz’e, Pekin’den Viyana’ya, Cezayir’e, oradan Troyes’e uzanan on iki bin yıllık tarih demektir; kaderleri dünyanın tüm eski uygarlıkların halkların kaderiyle harmanlanmıştır; gitmedikleri coğrafya uğramadıkları kent kalmamıştır. Gittikleri her coğrafyada ya devlet kurmuş ya da idareci kadrosunda bulunmuşlar. Dünya tarihinde pek çok büyük olaylarda, Türklerin payı ve olumlu etkisi her zaman olmuştur, olmaya devam edecektir. ancak tarihin bazı dönemlerinde her ne kadar bazı Uygarlıklar ve küçük ölçekli toplumlardan uzak durdukları düşüncesi olmuşsa da hiç öyle olmadığı Tarihi kayıtlarda her zaman karşımıza çıkmaktadır. 
Örneğin son üç bin yıllık zaman içerisinde bazı Türk devletleri sayabiliriz
 
 Doğu Avrupa Hun İmparatorluğu Attila Kuzey Çin’de Tabgaçlar imparatorluğu, Güney Rusya’da Musevi krallığı, Abbasilerin başkenti Sâmerrâ kentinin kuruluşu, Uygur döneminde Orta Asya’da büyük dinlerin bir arada barış içinde yaşamasını sağlayan, Iran ve  Selçuklu Devleti, Cengiz Han ve Moğol egemenliği, Mısır Memlukları, Medler  Babiller, Asurlar Altın ordu Devletinin iki yüzyıl boyunca egemenliği altında tuttuğu Rusya, Timur, Semerkan ve Herat’ta Timur Rönesansı, Osmanlı İmparatorluğu, XVI. yüzyılın en büyük gücü Babur Şah ve Hindistan İmparatorluğunun kuruluşu, Mustafa Kemal Atatürk ve yeni Türk devrimi. Dünya Tarihinde hiçbir zaman üçüncü olmamışlar. Her daim ilk olma özeliği başarmışlar. Türk Devletleri ve halkı Dünya Üzerinde var olması yegâne Kaynağı Ataları Anadolu Hitit oldukları ve LUVİ soyundan, geldiği Türkmen halkına mensup;Yaşam felsefesi insan merkezli ( sevgisi )ve barışçı cesaretli olmasını mutlak hale getirmiştir
 
 Anadolu’nun çeşitli tarihi arkeolojik kazılarında çıkan tabletler tarih öncesi devirleri ve yazının icadıyla başlayan yakın tarih ve yaşadıkları coğrafyada mağara duvarları ve taş yapıların üzerinde kazıdıklar çeşitli resim ve yazılarda anlaşıldığı kadarı dünyanın birçok coğrafyasına yayılan Türk toplumun kökeni Anadolu olduğu bir gerçektir.
 
Böylesi Aktif ve geniş coğrafyalara dağılmış bir millet segah olması ve gittikler her yerde kurdukları her devletin ardında başka bir coğrafya  aramaları  sebebi ise hareketli olmaları zorunlu hale getirdiği içindir,ki sabit yerleşmeye pek hevesli olmadıkları tarihi kayıtları,da göstermektedir.
 
Türk millet tarih boyunca Yaptıkları ve yapabilecekleri hakkında insanoğlunu her zaman şaşırtmayı başarmış ve şaşırtmaya devam edecektir. bu nedenle düşmanları her zaman tetiktedir dikkatli olmalıyız
 saygılarımla