TEKSAS

GÜLDEN SÖKELİOĞLU 28/12/2017 - 08:14:51

Amerikan kovboy filmlerini herkes mutlaka izlemiştir: kovboy filmlerinde;tren soygunu yapan, altınlara, paralara el koyan bir çete ile onların çaldıklarına sahip olmak isteyen bir başka çete üyeleri savaşır, sonunda kim daha hızlı silah kullanırsa onlar kazanır; bazen de bu savaşta devleti temsil eden şerif suçluları yakalar ve idam ederken de halk tarafından seyredilirdi. Tabi, bu savaşlar sırasında kasabalar yakılıp yıkılır, masum insanlar da yaşamını yitirirdi.
 
Peki, tüm bu olanlar ne uğruna?
Üstünlük yarışı,hırs,altın ve para uğruna.
 
Ortada ne hukuk devleti ne de kanun var... Kim güçlüyse o haklı çıkıyor.
 
Peki, ülkemizde en son yayınlanan 696 sayılı KHK ile (Kanun Hükmünde Kararname) ne amaçlanıyor?
 
Bu kararnameye göre:' 15 Temmuz darbe teşebbüsü, terör eylemleri ile ve bunların  devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz' deniyor ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giriyor.
 
Bu KHK, ülkemizde yaşanacak olan acı ve kanlı olayların habercisi...Çünkü, siyaset ve devlet adamlarının söylemleriyle ayrıştırılan, kutuplaştırılan ve birbirine düşman edilen toplumumuzun altına bu kararname ile dinamit yerleştiriliyor..Dinamitin fitilini ateşleyen bir söz, bir eylem toplumda iç savaşa yol açar; bu iç savaştan da Türkiye ve Türk halkı çok yara alır. Vatandaşın ne mal ne de can güvenliği diye bir şey kalmaz.
 
Suç işleyen, vahşice insan öldüren insanları affetmek ve onları korumak bir hukuk devletine yakışır mı? Bu ülkenin güvenlik güçleri yok mu?
 
Yapılan hukuksuzluklara, kadına karşı şiddete, çocuklara yapılan tacizlere, maden arama ve santral yapmak amacıyla doğanın tahrip edilmesine, hayvanların katledilmesine, milli değerlerimize ve Atatürk'e yapılan saldırılara karşı duyarlı insanların verdiği tepkileri ve etkinlikleri  terör eylemi olarak algılayanlar, ellerine geçirdikleri kesici ve ateşli silahlarla harekete geçerek hunharca cinayet işleyecekler ve devlet tarafından korunacaklar... Bu madde sonuçları açısından çok tehlikeli.
 
Bu son KHK geri çekilsin; aksi takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin , hukukun, insan haklarının ve yaşam hakkının sonu olacak...
 
Hukuk kuralları yerine orman kanunu geçerli olacak; güçlü olan kendi kanununu uygulayacak,kendi cezasını verecek ve ülkemiz, kovboy filmlerindeki Teksas'a dönecek...
 
Vatanını seven herkes uyanık olsun; cennet ülkemizin cinnet ülkesine ve toplumuna dönüşmesine izin vermeyelim.
 
Yeni yıla girmeye sayılı günler kala; İstiklal Marşı'nın yazarı, Mehmet Akif Ersoy'un şu sözünü hatırlatmak istiyorum:
 
'Allah, Türk Milleti'ne bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'.
 
Yeni bir yıla girerken, umutlarınız hep çiçek açsın.