SÜZÜLEN KARYA’DA AŞK DUYDUK, GÖNÜLLERDE BİRİKTİK

Nabide Kılınç 12/05/2017 - 16:01:43

Karya’lıyız diye övünelim mi bilemiyorum? Övünebilmek için sanırım içinde Karya’yı üretmek, yazmak gerekli. İşte o tam da Güneşli yağmurlar ülkesinin içinden geçti. .Herhalde en şanslı anısı Halikarnas Balıkıçısı ile tanışması. Hamdi Topçuoğlu Karya'nın gezgini.

Karia’nın aşk uygarlıkları içinden, güneşin kalbinden geçiyoruz.

Karia’da bir yazar. Bağrı yanık delikanlı Hamdi Topçuğlu. Biz Süzülen Karya etkinliğinin içinde buluştuk.

O delikanlıyı görünce içimize, bağrımıza sevinçle bastık. Çünkü biz Karya topraklarının buğday tenli, yanık kokulu insanlarıyız. Daima içten, sıcak. Topraklarımız gibi verimli.

Süzülen Karya etkinliği Muğla Belediyesi’nin restore ettiği tarihi Sekibaşı hamamında gerçekleşti. Sevinçli bir gündü.

Gravürde izlediğim serginin mekânı çok iyi buluşmuştur. Ayşe Anıl’ın sergisi ile tanıştık, ancak kendisi ile tanışamadık.

Gravürleri ile tanıştık ve izledik. Emeklerine sağlık.

Karia aşk kenti mi Hamdi Topçuoğlu’na aşık, yoksa Hamdi Topçuoğlu’mu Karia’ya? Ayırt etmek güç.

Geçmiş uygarlıkların süzülüp giden yolcularını, o uygarlığın içindeki yaşamsal duygularını selamlamış.

Şiire coğrafyasına, Karya’nın zengin güzelliklerine karışmış.

Bu topraklar ne çok gönül ve aşk biriktirmiş bağrında.

Gün ışığında böceğini, börtüsünü, bitkisini selamlamış. Kekik kokularını duymuş. İnsanı, köylüsünü, geçmiş tarihi harman yerinde toplanmış Karya’da. Gönüllerde birikmiş.

Süzülen Karya’nın imbiklerinden incecik şiirler, çiğler, çiçekler, damlamış.

Şiir akıtmış alın terine, Karya’ya aşk salmış. Kucaklaşmış geniş toprakları, güneşin eteklerinde tutuşmuş.

Etkinliği çok sevdim. Hamdi Topçuoğlu’nu sevdik. Ayşe Anıl’ı izledik. Aşk duyduk Karia’ya. Çoğalttı sevinçlerimizi şu topraklar, şu vatan bizi birbirimize bağladı..

Tarihi Seki başı hamamında mutluyduk. Birlikte şiirlerden koptuk, birlikte bağlandık. Yaktı, o şiirler. Şarkı olduk. Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek’in dudaklarının içinden döküldü. Şiirin şarkıya yansımasını seslendirdi sanatçı dostları.

Biz aşık olduk Hamdi Topçuoğlu’nun Karia’sına.

Ayşe Anıl’ın gravür etkinliği sanırım Muğla’ya daha çok girmeli. Sanat topluluğunun gözü alışmalı, Ayşe Anıl ve gravürlerine.

Menteşe Belediyesi, Musander, Hamdi Topçuoğlu, Ayşe Anıl birlikte çalıştılar mutluluk çıktı. Teşekkürler. Karya’nın delikanlısı sevgilimiz Hamdi Topçuoğlu ve aşk kentimiz, coğrafyamız Karya’yı güneşle selamlıyoruz.

Asıl teşekkür etmek istediğim yer ise. Menteşe Belediyesi Halkla İlişkiler bölümü o sevgili dostlarımız, arkadaşlarımız, gençlerimiz. Ben çalışmalarını, gülüşlerini içtenlikle buluyorum.