Siz yoksanız, biz hep eksiğiz…

N/A 20/04/2017 - 10:37:14

Sevgili okuyucu, MERHABA!

16 Nisan günü ülkenin siyasi kararı tecelli etti ve çıkan sonuç ülkenin yeni kaderini çizmek üzere sandıktan yola çıktı. Hiç şüphesiz ki tüm ülkeyi ilgilendiren bu karar biz turizmcileri de derinden ilgilendiriyor.

Sektörün bu denli ekonomik ve siyasal sebepler ile dışa bağımlılığı gerek çalışanları gerekse de yatırımcıyı bir hayli düşündürmekte. TL/DÖVİZ dengesi kalmadı, ocak ayı işsizlik raporu %13’e çıktı, enflasyon çift hanelerde sabit, yatırım durdu, turistin gelmesi hayal… Bu kadar olumsuzluk içerisinden güzel bir haber yaratmak zor tabii, üstüne de seçimin getirmiş olduğu tartışma ortamı…

Bütün bu durum arasından sektörün köklü yayın organı “Turizmdebusabah” yayınını, “evet, yayınımıza ara veriyoruz…” diyerek şimdilik durdurdu.

Beğenelim ya da beğenmeyelim, görüşümüz ne olursa olsun;

Turizm evrenseldir,

Turizm hümanisttir,

Turizm huzurludur,

Turizm sağduyudur, barıştır,

Turizm her insanın hür seyahat etmesidir, bilgilenmesidir, bir kültürdür.

 

Dünya turizm sahnesinde, Türkiye’yi bu konuma getiren değerli turizm profesyonelleridir, yatırımcılardır, bu işe gönül verenlerdir. Her zaman ve hala daha; turizmci, devlet politikalarının ve önem sıralamasının altlarında olmasına rağmen, katma değer sıralamasında en üstte olmuştur. Tüm siyasi olumsuzlukların, hele ki son 3 senedir yaşanan tüm olayların faturasını üstlenmiştir, işsiz kalmıştır, zorlanmıştır, kendisinin de destek verdiği bağlantılı 60 sektöre de umut olamamıştır, daha doğrusu yapmak istedikleri hep bir engele takılmıştır.

 

Olumsuzluklara ve haksız olduğunu düşündüğümüz durumlara tabiki de tepkimizi göstermeliyiz, ama bu köşemize çekilerek olmamalı, bizler çözüm sunan olmalıyız. Yapılacak çok iş, verilecek yüzlerce haber, yapılacak binlerce tanıtım var. Bunun için daha çok koşmalı ve çalışmalıyız.

İşimize, sektörümüze daha çok sahip çıkmalı, derdimizi ve misafirperverliğimizi, güzelliğimizi, dostluğumuzu tüm dünyaya en çok anlatmamız gereken günlerdeyiz. Siz yoksanız, biz hep eksiğiz.

Saygı ve Sevgilerimle...

 

 

Görüş ve öneriler için; yigitgirgin@outlook.com.tr adresine yazabilirsiniz.