SEVGİLİ KK BU HALK SİZE İNANMIYOR VE HİÇ İNANMAYACAK.(%25 oy verme nedeni tehlikenin büyüklüğündendir)

Hüseyin Anıl 11/02/2020 - 07:43:11

KK dünkü İstanbul İl kongresinde CHP'lilere şöyle diyor;
 
"Gelin şimdi parti içi demokrasiden, siyasi kariyer istek ve beklentilerimizden vazgeçelim, vazgeçelim ve sabredelim ki, faşizmi defedelim, iktidarı alıp, cumhuriyetimizi, demokrasiyle taçlandıralım"
 
Yani KK üyelerin tüm beklentilerinden vazgeçmesini istiyor.
"Hele bir bekleyin, önce iktidarı ele alalım" susun diyor.
 
KK hadi kişisel kariyerlerinden vazgeçsinler, siz de hepsi oligarklaşmış şürekanızla çöreklenip, oturun orada, tamam da, peki, bu partililer neden parti içi hukuk ve liyakat isteklerinden vazgeçsinler, bu isteklerin, genel iktidarı kazanmamıza engeli nedir,onu da söyleyin bakalım.
 
Sayın KK siz dilinizin arkasındaki baklayı çıkarın, "CHP'de parti içindeki bu oligarşik faşizmle, ulusal iktidarınızda demokrasiye (taçlandırmaya) nasıl ulaşabileceğinizi de anlatın bize" demezler mi adama?
 
Birileri KK'na, "böyle deyin efendim" deyip, yazıp vermiş eline, o da elindeki yazılanları okuyor gibi geliyor bana..
 
İktidarlara, demokratik olmayan yollardan da ulaşılabilir, hatta hile hurdalarla uzun yıllar iktidarda da kalınabilir, bunu gördük.
 
Lakin tarih göstermiştir ki, muhalefette iken, "Şimdi faşizm var, parti içi demokrasi sırası değil" deyip, iktidarlara parti içi demokrasisiz ve parti içi despotik (oligarşik) yollarla gelenler, "Demokrasiye, iktidara geldikten sonra geçeriz" diyenler, asla demokrasiye geçmemişler veya geçememişlerdir.
 
Örneğin,
SSCB, SADDAMLI IRAK, KADDAFİLİ LİBAYA, ALİYEVLİ AZERBEYCAN, DİĞER TÜRKİ CUMHURİYETLER, İRAN vs.
 
Demokrasiye, demokratik olmayan yollardan varıp, ulaşabilen, katılımcı demokrasiyi getirebilen devlet yoktur, olmayacaktır.
 
CHP kendinin parti içinde demokrasi getirmeyişinin üstünü, ufuktaki olası genel iktidarında yapacakmış gibi gösterip, "cambaza bak" diyerek ayıbını örtüyor.
 
KK neden önce partiniz CHP'de, "bakın şu güzelliğe" denilebilecek kadar, diğer partilere örnek, "liyakata ve hukuka dayalı, demokratik, katılımcı bir yönetişim" parti modelini hayata geçirmiyorsunuz?
 
Buna engel olan şey nedir?
 
Reiz'e sık sık, "Elini tutan mı var" diyorsunuz, sizin elinizi tutan mı var, tutuyorsa, kim tutuyor?
 
CHP'de parti içi iktidar hazır elinizde (10 yıldır) ve muhtemeldir ki, artı iki veya üç yıl daha elinizde iken, işiniz gücünüz de yokken, neden partinizi demokratikleştirmiyor, işi karlı dağların ardına atıyorsunuz?
 
KK siz yalan atıyor, partililerinizi kandırıyorsunuz.
 
Bu konuda Baykal dahil, hepiniz on yıllardır kurusıkı atıp, sıkılıyorsunuz
Yazıklar olsun, "ha bugün, ha yarın" derken ömrümüzü yediniz, artık iyi ki, benim hayatımda yoksunuz.
 
Ezcümle, son söz; sizler belki "iyi insanlar"sınız, fakat
SİZLER DEMOKRAT DEĞİLSİNİZ VE OLMAYACAKSINIZ
 
Rejimin içindeki durum, sizi kıymetli yapıyor, aslında yoksunuz.
CHP'li canım yoldaşlarım, sorunum, asla CHP kurumsalıyla değil, CHP oligarşisi ile, bu durumu görün ve siz de mücadele edin)