SANDIKLI ŞEHİR VE GÖLGELER KRALLLIĞI

TURGAY MUTLU 01/02/2022 - 08:42:02

                 Bu hafta Bodrum – Bağla- Kalekent Sitesinden yazlık komşumuz yazar- öğretmen Pınar Doludeniz’in yazmış olduğu masal kitabı ‘’Sandıklı Şehir ve Gölgeler Krallığı’’ adlı eserini okudum. Uzun zamandır masal kitabı okumadığım için baya bir zevkli geldi. Eğlenceli olduğu kadar öğüt verici. Yazarın dili sade, yalın, akıcı ve anlaşılır olduğu için de keyifle okunuyor. Aynı zamanda ders verici. İyi, ahlaklı ve erdemli olmanın yollarını da gösteriyor. Çocukluğumuzda Kemalettin Tuğcu, Dede Korkut ve Cin Ali’nin masal kitaplarını okurdum. Bu güzel eseri okurken o güzelim günleri anımsadım.

       Eylülde gel

       Bir akşamüzeri…

       Gölgeler gölge üstüne…

       Yaz bitmeden,

       Güneş derine batmadan,

       Bize küsmeden,

       Çık ortaya gölge gölge üstüne

        Aspendos, tefanos,pentos

        Okus pokus

        Kehanet taşı çalış.

        Gölgeler Kralı’nın güçlerini geri ver

        Kehanet taşı kehaneti gerçekleştir.

           Pınar Doludeniz 1980 Ankara doğumlu.  12 yıllık Türkçe öğretmeni. 2006 yılında Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezundur. 13 yıldan beri yazıyor, çiziyor. Üniversite 4. Sınıf öğrencisiyken seçmeli Çocuk Edebiyatı dersi almış. Mersin’de bir kurumda çalışıyor. Yazarımız şu anda yeni çıkaracağı çocuk kitaplarının hazırlığını yapıyor.

           Kitabın tanıtımı için arka kapak yazısından alıntı:

Bundan binlerce yıl önce: bencil, kötü kalpli, zalim mi zalim bir Gölgeler Kralı yaşarmış. Mutlu insanların gölgeleriyle yaşar, gücüne güç katarmış. Bunun için insanların gölgelerini çalıyor, bilinç ve hafızalarını yok ediyormuş. Bir gün insanlar, kendilerini Gölgeler Kralı’ndan kurtaracak gönüllü, babayiğit savaşçılar seçmek için bir yarışma düzenlemişler. Yarışmayı kazanan Koca Yiğit olmuş. Yarışmada iyi derece yapanlar da Koca Yiğit’in yanına yardımcı olarak vermişler. Koca Yiğit ve arkadaşları, Büyücü Derintos’un  hazırladığı iksirlerle daha da güçlenip tam bir savaşçı olmuşlar. Gölgeler Kralı’na karşı yaptıkları savaşı kazanıp onu karanlıklara hapsetmişler. Aradan uzun yıllar geçmiş. Bir gün Gölgeler Kralı’nı hapsolduğu karanlıktan onun soyundan gelen biri, gizemli güçlerin de yardımıyla kurtarmayı başarmış. Gölgeler Kralı, intikam için çok daha güçlü olarak geri dönmüş. Büyük bir orduyla büyük bir savaşa hazırmış. Dünyanın şimdiye kadar hiç görmediği bir savaş, insanlığın kaderini yeniden belirleyecekmiş. Peki bu kötü kalpliler ile iyi kalplilerin savaşını kim kazanmış?..

Kerasus Yayınevi tarafından basımı yapılan bu güzel eseri satın alıp okursanız cevabını göreceksiniz…