MUĞLA BAROSU BAŞKANI SAYIN CUMHUR UZUN'A BİRKAÇ AÇIK SORU.

Hüseyin Anıl 11/11/2019 - 07:38:17

Muğla kamuoyumuzun çok güncel bir konu hakkinda, acilen bilgilenmesi bakımından,
 
MUĞLA BAROSU BAŞKANI SAYIN CUMHUR UZUN'A BİRKAÇ AÇIK SORU.
 
Aşağıdaki kişisel facebook sayfanızda dün duyurduğunuz yazinızla, 12 büyük baromuzun, "TBB'nun "Olağanüstü Genel Kurul toplanması" ile ilgili yaptikları başvuru ve taleplerine karşı açıklamanızı,
 
1 - Kişisel bir açıklama olarak mı yaptınız?
 
2 - Muğla Barosu Başkanı resmi sıfatınızla mı yaptınız?
 
3 - Bu açiklamayı, Muğla Barosu Yönetim Kurulu kararı alarak ve o karar ışığında mı yaptınız?
 
4 - Bu açıklamayı yapmadan önce, ilçelerdeki baro temsilcilerinizin, tek tek gorüşlerini sordunuz, aldınız öyle mi yaptınız?
 
Bir not;
Bu yukarıda sorduğum dört adet soruyu, ümit ediyorm ki, Muğla Barosuna kayıtlı tüm avukatlarımız da soruyorlardır...
 
Yarın erken kalkın yoldaşlar, bugün devrimlerine saldırılan, bir devrimciyi selamlıyacağız.
 
Sayin Başkan yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Hüseyin ANIL.
 
AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMA Muğla Barosu Bşk Cumhur Uzun sayfasından alınmıştır.
 
"Kamuoyunda bazı barolarımızın Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunu toplama, mevcut birlik yöneticilerini değiştirmek amacıyla seçim yapılması istemli çağrıları bulunduğu haberleri yer almaktadır.
 
Türkiye Barolar Birliği’nin “ seçimli olağan genel kurul “ toplantısına yaklaşık olarak 1 yıllık süre kalmıştır.
 
Ülkemizde bu günlerde Yargı Reformu içeriğindeki yasal düzenlemeler yapılmakta ve bu yasaların 1. paket olarak isimlendirilen 7188 sayılı yasa geçtiğimiz hafta yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
 
2. ve 3. Yargı reformu yasa çalışmalarının sürmekte olduğu ve bu dönemde ülkemizin hukuk devleti olması yolunda Türkiye Barolar Birliğinin ve Baroların yapması gereken çok önemli çalışmalar bulunduğu bir sırada, bu yasalara olması gereken şeklini vermek yönünde çalışmalar yapmak yerine, Türkiye Barolar Birliğini olağanüstü genel kurul toplantısına çağırmak, mesai ve enerjimizi asıl yoğunlaşılması gereken yerden uzaklaştırmak ve kendi iç meselemize çekmek anlamına gelecektir.
 
Yasama çalışmalarının Türkiye Barolar Birliği ve Barolar tarafından katkılandırılmaması, başta hukuk devleti oluşturma çabamıza, bunun doğal sonucu olarakta halkımıza zarar verecektir.
 
Olağanüstü Genel Kurul toplama arzusunda olan barolarımızın Hukuk Devleti oluşumuna istemeyerekte olsa zarar verici davranışlarda bulunmayacaklarını düşünmek isterim.
 
Zamanı ve içeriği yönüyle ülkemizin yararına olmayacağı, Baroları ve Türkiye Barolar Birliğini kamuoyunda gereksiz tartışmaya açacak ve tüm enerjilerini bu uğurda harcatacak tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini düşündüğümü kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım"