“Karışık bir dünya’da yaşıyoruz”

Erdil Ünsal 05/05/2017 - 10:03:45

Dünyanın daha da karışmasını önleme yollarına arama bakımından, dünya ülke temsilcileri 29-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında Portekiz’in ESTORİL kentinde toplanıyorlar. Richard Dawkins, “Ben başarılı bir gende, baskın özelliğin acımasız bir bencillik olduğunu savunacağım. Evrim, doğal seçilim de “en uygun” olanın, ayakta kalmasıdır. Ancak, “en uygun” ile kastedilen nedir? En uygun bireyler mi; en uygun ırklar mı; en uygun türler mi? ” der. Bakar mısınız alfabemiz Latin, felsefemiz Yunan, Film, şarkı ve dijital oyunlar Batı teknolojisi. Dünya bir Portekizli. ve bir İspanyol gemici tarafından uzay bir Amerikalı bir de Rus astronot tarafından keşfedildi. Kainat düzeni bir İtalyan tarafından açıklandı ve Din Yahudi bir din adamı tarafından dünyaya yayıldı. İngiliz kraliyet ailesi, Alman asıllı. İspanyol hanedanı, Avusturya-Macaristan. İsveç kral ailesi, Fransız. İsveç’in milli kahramanı futbolcu Zlatan İbrahimoviç, Hırvat Katolik bir anne ile Bosnalı Müslüman bir babanın oğlu. Yunan kraliçesi Sofia İspanya kralı ile Yunan göçmeni ile Fransız Marie Le Pen evli. Eski Fransız Başkanı Sarkozy, Macar bir aristokrat oğlu, torunu bir Yunan Yahudi’si olup, İtalyan bir göçmen ile evli. Macaristan tamamen Urallardan göçebe bir ülke. Çin’de İngilizce bilen, ABD nüfusundan fazla. Kızılderili nüfusunu yok eden ABD’ye başkan olan Müslümanları göçmenleri istemeyen D.Trump, İskoç göçmen bir kadının oğlu ve kendisi de bir Çek kadından boşandı ve Sloven bir bayanla evli. Polonya dışında yaşayan Polonyalı sayısı Suriye’de yaşayan 17 milyon olan Suriyeliden  fazla. 8 yıl ABD’yi idare eden Obama Kenyalı bir ailenin oğlu bir ABD’li ile evli.

Avrupa Birliği’ne üye ülkelerinin 19 unun bayrağı ”Haç işareti” taşımakta ve tamamen bir Hristiyan kulübü. 2000 yıldır batı silahları Ortadoğu insanını katletmeye devam etmesinin önü alınmak istenmemektedir. AB ülkelerinin bir araya gelmesi diğer türlerden bir farklılık yaratmak içindi. Milliyetçilik ve sağ parti popülizmi, AB ülkeleri arsında başta 6 ülkede gittikçe hâkim olmaya başladı. Göç alan ülkelerde terörizm ve mülteci durumunun sorun yaratması, sağcı gurupların hoşuna gitmemeye başlamış ve İngiltere’de aşırı sağcıların isteği olarak AB den ayrılma uygun bulunmuştur. İskoçya, İngiltere’den ayrı bağımsızlık istemektedir. İsveç, AB üyesi ülke olmasına karşın, çarşıda Euro değil İsveç Kronu geçerlidir. ABD de de D.Trump Cumhuriyetçi parti adaylığını mülteci yapılanmasına karşı çıkarak kazanabilmiştir. Meksika sınırına duvar ördürmeye kalkmıştır. Türkiye’de haşhaş ekimini yasaklayan ABD. Afganistan’dan ve Meksika’dan dünyaya yayılan uyuşturucu trafiğini ve ABD hükümeti kontrolü dışında bağımsız hareket eden CIA’nın uyuşturucu trafiğinde (drug trafficking) major rol oynamasını önleyememektedir. Nüfusu yaşlı AB’de de durum aynı. İslamofobi 3. Dünya ülkelerinden göçmen akımı başlarına dert oldu. Çok fazla çocuk doğurma ile AB ekonomisinde tehlike yaratmaktadırlar. Yunanistan’nın AB den ayrılma istemini, Brüksel değil, tek başına 27 AB ülkesinin liderliğini yapan Almanya şimdilik önledi. Rönesans yapan İtalya 400 yıldır sanatta ekonomide atılım yapamadı ve zor durumda. İspanya da AB den ayrılmak istiyor. Ama Brexit İngiltere’si gibi tek başına bağımsız kalacak ekonomik gücü kendine yeterli olacak AB içinde başka ülke yok.

Yaşlı AB de de akraba evliliği durumu kurtarmaya yeterli olmadı. AB de İslamofobi yaygınlaşması, 9/11 On Bir Eylül World Trade bombalanması, IŞİD, Al Kaide, Boko Harram İslami terör guruplarının öldürme olayları ABD ve AB de mülteci varlığının sorgulanmasını gerektiren vahim bir olaya dönüştü. ABD de siyahlar daha çok çoğalmakta ve iş beğenme yapmadan hizmet sektöründe iş kaparak çalışmaktadır. "ABD'de 2042 yılında beyazlar artık azınlık olacak. Azınlıklar, ABD nüfusunun yüzde 37’sini oluştursa da, dört büyük eyalette baskın çıkıyorlar. Bunlar; California, Hawaii, New Mexico ve Teksas. Beyazlar, ABD nüfusunun açık ara en yaşlı kesimini oluşturuyor. Beyazlarda ortalama yaşın 42 olması, bu nüfusun çocuk yetiştirme çağının gerisinde kalmaya başladığının işareti. Latin Amerika kökenli, siyahiler ve Asyalılar için istatistikler 30’lu yaşları gösteriyor. New Hampshire Üniversitesi’nde sosyolog Kenneth Johnson, “son 10 yılda 20 ve 30’lu yaşlarındaki kadın nüfusun azaldığını, bu nedenle beyaz çocukların doğumunda da düşüş yaşandığını” belirtti. Beyaz kadınların doğum oranı düşerken, Latin Amerika kökenli anneler de patlama yaşanıyor. New York’ta göçmen kadınlara doğum hizmeti vermek için kurulan Mary’s Center Hastanesi, geçtiğimiz hafta içinde beşinci merkezini açtı. Merkezin kurucusu Maria Gomez, “ABD’ye göç edenler genç ve sağlıklı insanlar... Doğal olarak doğurganlıkları yüksek ve yaşam döngüsünü onlar belirliyor” dedi.

Aldatılan sadece RTE değil, ülkemizin gelmiş geçmiş iktidarları, Müslüman Türkiye’yi aralarına almayacaklarını bildikleri halde, siyasi popülizm için halkını AB ye ha girdik ha giriyoruz vaadi ile uyutması aldatması da bilinmedik değil.

Bu kadar karışık ülke ve krallık kökenli insanlarının geldikleri ülkede değil de başka ülkelerde evliliklerle hüküm sürdüklerini görüyoruz. Kendileri karışık bir ırktan gelmelerine karşın, sırf silah sanayilerini ayakta tutmak için bu mezhep savaşlarını bir araya gelerek çözememiş durumdalar. Durum bu kadar karışık iken, kendi gibi Müslüman olan komşularına hayrı olmayan şıpıdık terlikli Arap ülkelerine güvenmek Türkiye için yanlış olacak. Kendi iç dinamiklerini geliştirmek, üretimi arttırmak, işten çıkarılanları görevlerine döndürerek iç barışı temin etmek gerekecektir.