Es..Es..

Erdil Ünsal 17/05/2021 - 09:31:35

Bir futbol maçı düşünün takımın maçı bitince karşı takım oyuncusu forma değişimi yapmak ister. “Kusura bakma yedek formam yok değişemem.” Bu üzüntü veren sözler son zamanlarda bulunduğu 2.ligden düşen Eskişehirspor takımının bir futbolcusunun beyanı. Kyn. Berkan Yıldır-Özkan Özgüney BirGün Gazetesi-Ropö11 Nis.2021 Pazar ilavesi

1970-71 dönemi Türkiye Kupa ve aynı zamanda Türkiye Super Kupa Şampiyonu bu güzide takımın adının önünde  “Eskişehir Büyükşehir Belediyespor yazsaydı. Bu futbolcu forma sıkıntısı çeker miydi?

CIFS Football Observatory in Switzerland kurumunun 30 ülke ve 456 kulüp arasında yaptığı araştırmada, En fazla yabancı futbolcu ithal eden ülkeler arasında Türkiye % 18.8 oranla 7. sırada. En fazla Belediyespor adı altında kulübü olan ülke  durumunda da ülkemiz 1.sırada.

Bugün, ülkemizde 100 den fazla Büyükşehir Belediyespor kulübü bulunmakta. Belediyeler borç içerisinde yüzerken kurdukları Belediyespor kulüplerine yerli ve yabancı sporcu transferi için herhalde ayni yardım karşılığı transfer yapılmamakta bizim vergilerimizden bu paralar ödenmektedir. Belediyeler iller bankasına, bankalara, kamu kuruluşlarına borçlu iken altyapı yatırımlarına para ayırmayarak Coulybali’nin transferi ne mana ifade etmektedir.?

Belediye bütçesi desteği ile Belediye adını kullanan bir şehir takımı futbolcusu maçtan sonra rakip takım oyuncusunun hatıra olması bakımından forma değişimi istediğine, “Kusur bakma yedek formam yok değişemem.” der miydi.?