Zabıtadan “dilenciye para vermeyin” tabelası

Yarımada Gazetesi 24/03/2017 - 16:32:05 Bu haber 1503 kere okundu
Zabıtadan “dilenciye para vermeyin” tabelası

 

Başı dilencilerle dertte olan Milas Belediyesi, halkın dini duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik yeni bir önlem aldı. Kent merkezinde, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilencilere karşı rutin denetimler yapan zabıtanın çalışmalarına rağmen devam eden şikâyetler üzerine ilginç bir yönteme gidildi.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yaptırıp kentin çeşitli yerlerine dikilen uyarı tabelaları ile vatandaşlar dilencilere para vermemeleri konusunda uyarılıyor. “Dilencilere verilen her kuruş dilenciliği arttırmaktadır. Dilencilikle mücadele etmek için para vermek yerine yardım kuruluşlarına yönlendirelim” yazılı tabelaları kavşak ve halkın yoğun kullandığı cadde ve yollara yerleştiren Zabıta Müdürlüğü dilendiricilerle mücadelede çareyi vatandaşı bilinçlendirerek çözmekte buldu.

“Dilencilere para vermeyin”

Yasalar çerçevesinde dilencilere sadece 5326 sayılı kabahatler Kanunu, 33. maddesi gereğince yasal işlemler gerçekleştirip şehir dışına kadar çıkarabildiklerini belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dilencilere merhamet gösterip para vermemeleri istedi.

Haber Merkezi

Yorum