Zabıta Teşkilatı'nın 194'üncü yılı kutlanıyor

Yarımada Gazetesi 03/09/2020 - 09:09:26 Bu haber 793 kere okundu
Zabıta Teşkilatı'nın  194'üncü yılı kutlanıyor

Zabıta Teşkilatı'nın 194'üncü yılı Bodrum'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  1-7 Eylül tarihlerinde arasında gerçekleşen 'Zabıta Haftası' kapsamında Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından farklı etkinlikler düzenleniyor. 
 
Zabıta teşkilatının 194’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Bodrum Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları, Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, birim müdürleri ve Bodrum Yarımadası’nın her bölgesinde görev yapan zabıta personeli katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, zabıta teşkilatının 194. kuruluş yılını kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını belirterek “Bizler Bodrum Belediyesi zabıtası olarak, belediyemizin vitrinde görünen yüzüyüz.  İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı eşit bir şekilde, kayırmadan, ötekileştirmeden, huzuru, sevgiyi, saygıyı hoşgörü çemberini olabildiğince genişletmek görevimizdir. Bodrum Belediyesi demek medeniyet demektir. Bu medeniyeti sürdürmek için de biz çağdaş, laik, demokrat bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş amaçlarını hiç unutmadan, kararlılığımızı, irademizi gösterme gayreti içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
ARAS: ZABITANIN VARLIĞI HALKA GÜVEN VERİYOR
 
Daha sonra zabıta personeline hitaben bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, zabıta teşkilatının 194’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak “Birlikte çalıştığımız 1,5 yılda varlığınızla belediyenin gücüne güç kattınız. Halk sokakta sizleri görmek istiyor. Sizlerin varlığı onlara güven veriyor. Hizmetiniz ve desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.
 
Zabıta teşkilatının şikayete giden değil, sorunları yerinde tespit eden ve halkın yanında olan bir oluşum olduğunu vurgulayan Başkan Aras, özellikle küresel salgınla mücadele döneminde halkın sağlığını korumak için kendi sağlığını göz ardı ederek vatandaşın ekmeğini, ilacını temin eden ve gece gündüz mesai yapan personele bir kez daha teşekkür ederek “Sakin, soğukkanlı ve güler yüzlü olun. Kararlı çalışın, mevzuatı uygulayın. Her zaman halkımızın yanında ve onun yardımcısı olun. Empati yapın. Hiçbir tepkiyi kişisel algılamayın.”diye konuştu. 
 
Başkan Aras, Bodrum Belediye Zabıtası’nı gerek personel gerekse araç takviyeleriyle güçlendirmek için çalışacaklarını belirterek “Bodrum artık eski Bodrum değil. Şu anda nüfusumuzun 700-750 bin civarında olduğunu tahmin ediliyor. Kış nüfusumuzun bu yıl 350 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Sizler, 687 kilometrekarelik bir coğrafyayı kontrol etmeye çalışıyoruz ve bu yük sizlerin omzunda. Kadromuzu takviye etmek için 25 zabıta personeli alımı konusunda Bakanlığımızdan izin aldık. Gerekli sınavları tamamladıktan sonra mülakat yapıp kadromuza katacağız. Sizleri biraz daha rahatlatacağız” dedi. Belediye’nin tüm birimlerinde olduğu gibi Zabıta Müdürlüğü’nde de bir personel memnuniyeti anketi yaptırdıklarını hatırlatan Aras, bu anket sonuçları doğrultusunda gerekli tedbirleri alacaklarını sözlerine ekledi. 
 
VEFAT EDEN PERSONELİN EVİNE ZİYARET
 
Törenin ardından Zabıta personeli Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Heyet daha sonra Kaymakamlık ziyareti gerçekleştirdi. Kuruluş yıldönümü kutlamaları, zabıta ekip araçlarının sirenler çalarak Bodrum’dan Konacık Zabıta Müdürlüğü’ne korteji ile devam etti.  
 
Bodrum’daki etkinlikler kapsamında dün de Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışırken vefat eden personelin ailelerine ziyaret gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız tarafından İbrahim Satı, Ali Zağlı, Cengiz Enç ve Ali Demir’in ailelerine yapılan ziyaretlerde anılar yad edildi, personelin ailesine bir istekleri olup olmadığı soruldu. 
 
Zabıta’nın 194’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, görev sırasında hayatını kaybeden zabıta personelinin anısına Belediye Meydanı'nda lokma dağıtıldı. 

Yorum