YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINA ÇÖZÜM! VATANDAŞ AYDEM’E ALTERNATİF “HALK ENERJİ” ÖNERDİ

Yarımada Gazetesi 11/02/2019 - 07:54:32 Bu haber 874 kere okundu
YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINA ÇÖZÜM! VATANDAŞ AYDEM’E ALTERNATİF “HALK ENERJİ” ÖNERDİ

Bodrum Belediye Meydanı’nda vatandaşlar, yüksek elektrik faturaları için Enerji Bakanlığı’ndan çözüm isteyen dilekçe imzaladılar.

Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan bir grup vatandaş ve esnaf elektrik faturalarının yüksek gelmesine yönelik imza kampanyasına devam ettiler. Geçtiğimiz günlerde vatandaşlardan gelen tepki üzerine elektrik dağıtım firması AYDEM “”Elektrik satışında uygulanacak fiyatlandırma esasları 4628 Sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 4/2 maddesi ve 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunun 17/1 maddesi ile verilen yetkiye istinaden Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (“EPDK”) belirlenmektedir” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Yüksek gelen faturalara tepki gösteren Selçuk Kurt isimli vatandaş, “Burada toplanma sebebimiz herhangi bir siyasi grup veya yönetime tepki veya bir mesaj iletmek değil. Buradaki amacımız Aydem’in yaptığı açıklama üzerine, enerji bakanlığına, yetkililere çözüm üretmeleri için çağrıda bulunmak. Aydem’in burada rakibi yok. Market olsa, manav olsa rakibi vardır, gider oradan alırsın. Ama devletimiz çözüm üretebiliyor, mesela sebzede tanzim satışları kuruyorlar. Bunda da “halk enerji” mi,  “devlet enerji”mi bilemeyiz ama istenirse çözüm üretilebilir diye düşünüyoruz. Asgari ücretle çalışan bir tek kişi bile olsa, evi de kirada ise bu elektrik faturalarını nasıl ödeyecektir. Vatandaş insanca yaşamak istiyor” dedi.

AK PARTİ’DEN DESTEK

Kurt, kendilerinin AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatından arandıklarını ve  toplanan imzaları ilgili bakanlığa ve hatta Cumhurbaşkanı’na da ileteceklerini ifade ederek,  “Hem onlara gideceğiz, hem de Cimer’e başvuracağız. Vatandaşlarımıza da imza ve Cimer’e başvuru için çağrı yapıyoruz buradan” dedi.

Meydandan geçen çok sayıda vatandaş imza kampanyasına destek oldu.

 

 

Yorum