“YAŞASIN SANAT, YAŞASIN BARIŞ, YAŞASIN ÖZGÜRLÜK”

Yarımada Gazetesi 18/04/2018 - 08:55:16 Bu haber 1071 kere okundu
“YAŞASIN SANAT, YAŞASIN  BARIŞ, YAŞASIN ÖZGÜRLÜK”

15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde,  Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Belediye Meydanı’nda sanatın pek çok dalından örneklerle “Yaşasın Sanat,Yaşasın Özgürlük,Yaşasın Barış,Yaşasın Sevgi ” diyerek, günlerini kutladılar.
 
“SANAT SOKAKTA “sloganıyla saat 17.00’de başlayan etkinlik, geç saatlere kadar devam etti. Rönesans’ın efsanevi ismi, İtalyan ressam, heykeltıraş, filozof, bilim insanı, matematikçi ve her şeyden önce büyük sanatçı Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, 2011 yılında Meksika’nın Guadalajara kentinde yapılan, UNESCO resmi partneri International Association of Art 17. Genel Kurulu’nda, Türkiye Ulusal Komitesi’nin önerisiyle Dünya Sanat Günü ilan edilmişti. Komitenin başkanı olan Ressam Bedri Baykam’ın yolladığı ve her yıl yayınlanan bildiriyi Kültür Sanat Meclisi Plastik Sanatlar Grubu’ndan ressam Bünyamin Pehlivan Okudu.
 
Sunuculuğunu Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Mihriban Er’in yaptığı etkinlik, Sanat Korosu’nun sanata dair replikleri okuması ile başladı. Koronun hep birlikte söyledikleri ” “Yaşasın Sanat,Yaşasın Barış,Yaşasın Sevgi ,Yaşasın Özgürlük” deyişlerinin ardından, Zülfü Livaneli’nin “Ey Özgürlük” şarkısı tüm katılımcılarla birlikte seslendirildi. Basının sorularını yanıtlayan, Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Temsilcisi ve  Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Yönetmeni tiyatro sanatçısı Hüseyin Akşen de “Sanatla var olmak istiyoruz. Bodrum’u sanat kenti yapmak çok önemli. Bu artık bizim misyonumuz. Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi dolu dolu şeyler yapacak. Kurumsal bir kimliğimiz de oldu, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruldu ve güzel oyunlar oynamaya başladı. Bundan sonra tüm sanat dallarında Bodrum Belediyesi ve Bodrum halkı ile el ele pek çok sanat etkinlikleri yapacağız” dedi. 
 
Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi’nin sanatın çeşitli disiplerinden oluşan çalışma gruplarının üyeleri tarafından  şiirler, keman dinletisi, aryalar, şarkılar, karikatür, ebru sanatından örneklerle devam eden etkinlikte sanatçılar tuval üzerine, sanatla ilgili düşüncelerini fırçalarla yazdılar.
 
Etkinlikte tango gösterisi, valsler, danslar ve Karadeniz halayları da vardı. Katılımcılar sanat günlerini kutlarken, doyasıya da eğlendiler.
 
PROGRAMA DESTEK VERENLER:
 
Sunucu: Mihriban Er
Keman Solo- Nadi ATASOY
Şiir – Öğrenci Sude Nur Çavuşoğlu
Mezzosoprano – Özdemir & Esen Deveci
Şiir- Cezmi Ersöz & Asuman Aray
Müzik Vokal performans- Selim Mumcuoğlu – Salih Çalışır
Şiir- Öğrenci Ayşegül Cangır
Müzik Akordion ile İlkim & Vokal Defne
Şiir – Serpil Devrim & Yaşar Mirac
Tango – Özdemir & Esen Deveci
Şiir- Şair Özkan Mert
Müzik – Tulumla Süleyman Gülten
Şiir – Berkan Zöngör
Müzik – Ramin Ferhangniya / Tenor Performansı
Fotoğraf Sanatçısı : İ. Hakkı Zırh
 
Ayrıca doğaçlama olarak; Karikatür Sanatçıları Cengiz Çeliker ve Ali Sur , Ebru sanatçısı Burhan Ersan ve  plastik sanatlar grubu canlı performansla katıldılar

Yorum