Vali Çiçek Marmaris basınına konuştu: “Bu sit alanlarının imara açılacağı bilgisi yanlıştır”

Yarımada Gazetesi 15/02/2017 - 13:55:33 Bu haber 1354 kere okundu
Vali Çiçek Marmaris basınına konuştu:  “Bu sit alanlarının imara açılacağı bilgisi yanlıştır”

Muğla Valisi Amir Çiçek Marmaris, Polis Evi’nde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Muğla koylarının imara açılacağı söylentilerini yalanladığı toplantıda Vali Çiçek’e; Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İlçe Protokolü eşlik etti.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı gece ve devamında Marmaris basınının sarf ettiği çabalardan dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Çiçek; “Cumhurbaşkanımıza Marmaris’te suikast hazırlayan, Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyen, egemenliğimizi, bağımsızlığımızı, istikbalimizi, devletimizin bekasını yok etmek isteyen bu bölücü hain eli kanlı katil sürüsü; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle, milletimizin devletimize, bayrağımıza, ezanımıza ve vatanımıza sahip çıkmasıyla başarısız oldular.” dedi.

Muğla’daki işsizlerin %30’una istihdam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yaptığı istihdam çağrısı üzerine Muğla’da iş arayanların yüzde otuzuna iş sağlanabilmesi için harekete geçildiğini belirten Vali Çiçek; “Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde iş dünyası ile bir toplantı yaptı. İşverenin çalıştırabildiği kadar işçi çalıştırmasının gerektiğini belirtti. Bu kapsamda Muğla'daki iş arayanların yüzde otuzuna iş imkânı sağlanacak. En az 3 aydır işsiz olan ve iş arayan özellikle gençlerimiz için İşverene sigortası ve maaşı dâhil personele ödeyeceği paranın yarısı ödenecek. Sadece turizm sektöründe değil tüm sektörlerde bu geçerli olacak. Konuyla alakalı olarak görevlilerimiz çalışmalara başladı." dedi.

“Koylar imara açılmayacak “

Basında ve sosyal medyada koyların imara açılacağı ve buna benzer söylentiler haberler yer aldığını ancak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Çiçek İnanın buna üzülüyorum. Muğla’nın sahip olduğu uzun bir sahil şeridi var. Bu sahil şeridinin tamamı bilimsel olarak kaydediliyor. Ancak bu sit alanlarının imara açılacağı bilgisi yanlıştır. Biz elimizdeki değerlerin fotoğrafını çekiyoruz. Hatta bu çalışma kapsamında bazı kaçak yapılarla da karşılaşıyoruz. Bu yapılar derhal yıktırılıyor. İmara aykırı hiçbir yapılaşmaya izin vermiyoruz. Milli parklara gelecek olursak, Milli parklarımız özellikle Marmaris İlçemizin her tarafını kapsıyor. Bu alanları vatandaşın da kullanımına açmak istiyoruz. Ancak bu kullanım sırasında bu alanların korunması da sağlanacak. Bölge Milli Park değerini yitirmeden vatandaşın kullanımına açılacak. Her hangi bir çevre tahribatına izin verilmeyecektir" dedi.

Öncelik su sporlarında

Bölgenin ana geçim kaynağı olan turizme önem verdiklerini, bu bağlamda 12 ay turizm yapabilmek adına farklı turizm dallarına da yoğunluk verdiklerini belirten Vali Çiçek "Özellikle il genelinde spor turizmine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda da önceliği su sporlarına verdik. İncelemelerimiz devam ediyor. Uygun olan alanlarda özellikle sörf ve benzeri spor dalları için parkurlar oluşturacağız. Bunun yanında diğer alternatif dallarda ilimizde geçtiğimiz yıllardan bu yana deneniyor. Örneğin Ralliler gerçekleştirildi. Spor komplekslerinde çeşitli spor müsabakaları yapıldı. Biz bu ve bunun gibi pek çok spor branşını il genelinde yapmaya talibiz. Ulusal şampiyonaların yanında Uluslararası şampiyonaları da ilimize getirmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yorum