Uyuşturucu ihbarına giden ekiplerin FETÖ'cüleri yakalaması

Yarımada Gazetesi 26/04/2018 - 09:12:22 Bu haber 680 kere okundu
Uyuşturucu ihbarına giden ekiplerin FETÖ'cüleri yakalaması

Yurt dışından uyuşturucu madde sokulacağı ihbarı üzerine takibe alınan teknede, Yunanistan'a geçmeye çalışırlarken yakalanan ve aralarında FETÖ üyelerinin de bulunduğu 20 kişi, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen şüphelilerin adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. Şüphelilerin yanlarındaki çocukların ise yakınlarına teslim edileceği ifade edildi.  

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, dün Arnavutluk'tan gemiyle gelecek skunk (genetiği değiştirilmiş esrar) maddesinin "Spear" isimli tekneden karaya çıkarılacağı istihbaratı üzerine harekete geçmişti. Bodrum Kissebükü koyunda takibe alınan tekne, jandarmadan kaçmaya çalışırken kıyıda kayaya oturmuş, içindeki kaçaklar da ormanlık arazide yakalanmışlardı. 

Yapılan incelemede şüphelilerin arasında, FETÖ/PDY üyeliğinden arananların da bulunduğu tespit edilmişti.   

FETÖ ile iltisaklı şüphelilerden İ.E'nin Dokuz Eylül Üniversitesi'nde doktor öğretim üyesi olarak çalışırken, R.T'nin İstanbul İl Göç İdaresi'nde uzman yardımcılığından, H.T'nin TÜBİTAK'ta araştırma görevlisiyken,  N.E'nin İzmir Müftülüğünden, karı koca hakim M.S. ve Y.S'nin  Denizli'deki görevlerinden, H.T. ve M.S'nin Savunma Sanayi Müsteşarlığında Bilgisayar Mühendisi olarak çalışırken, A.A'nın Burdur'da özel bir eğitim kurumunda eğitimcilik yaparken ihraç edildiği, F.A'nın ise ev hanımı olduğu belirlenmişti. 

 

 

 

Yorum