Ukrayna'dan Dalaman'a kış seferleri başlıyor

Yarımada Gazetesi 15/10/2018 - 08:33:29 Bu haber 688 kere okundu
Ukrayna'dan Dalaman'a kış seferleri başlıyor

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, 15 Kasım’da Kiev-Dalaman-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferlerinin başlayacağını söyledi.

Güvenç, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından MUTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen Dijital Pazarlama Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Muğla'nın turizmin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleriyle dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını ifade etti.

Bölgede 12 ay turizm yapılması ve sezonun uzatılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Güvenç, "Bu kapsamda uzun süredir üzerinde çalıştığımız projeyle 15 Kasım’da Kiev-Dalaman-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seferleri başlayacak." dedi.

Güvenç, seferlerin 4 gün Muğla, 3 gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şeklinde olacağını ve tarafların Kiev'de bir araya getirilerek anlaşmanın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Muğla'nın milli gelir itibarıyla ilk olarak payını turizmden aldığını, daha sonra madencilik ve tarım sektörünün geldiğini vurgulayan Güvenç, şöyle konuştu:

"Sadece Kaş-Kalkan’dan Marmaris'e kadar olan Dalaman Havalimanı'nın hitap ettiği bölgede yılda yaklaşık 1,5 milyon turist ağırlanıyor. Bu bölgede yaklaşık 135 bin yatak var ve 1,5 milyar dolardan fazla katma değer yaratılıyor. Bölgenin ağırladığı yabancı turist ağırlıklı İngiltere olmak üzere Rusya, Ukrayna ve Almanya'dan geliyor. Diğer pazarlardan da önemli artışlar söz konusu. Şuanda 2015 yılı turizm rakamlarını yakalamış, hatta geçmiş bulunuyoruz."

Turizmde dijital pazarlamanın önemli bir unsur olduğuna vurgu yapan Güven, karar vericileri etkilemek ve binlerce kitleye ulaşabilmenin yolunun dijital pazarlamadan geçtiğini dile getirdi.

Güvenç, ileriki günlerde kış döneminde yeni uçuşların da başlayacağı müjdesini verdi. 

 

Yorum