Türkiye’nin en iyi kadın boksörleri arasında bir Bodrumlu: Merve Sağlam

Yarımada Gazetesi 20/02/2017 - 12:35:33 Bu haber 3329 kere okundu
Türkiye’nin en iyi kadın boksörleri arasında bir Bodrumlu: Merve Sağlam

 
Türkiye Boks Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet takviminde yer alan Yıldız, Genç ve Büyükler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda bugün oynanan final müsabakaların ardından kadınlarda şampiyonlar belli oldu. 42 İlden 521 Sporcunun Mücadele Ettiği Şampiyona’da Bodrumlu Merve Sağlam 2. oldu
13 Şubat’ta Fethiye’de başlayan ve 42 ilden 521 sporcunun katıldığı organizasyon birbirinden zevkli maçlara sahne oldu. Kendi kategorilerinde altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu olmak isteyen sporcular terinin son damlasına kadar etti.
Finalde Ayten Cumentor’a yenildi
Muğla Bölgesini temsilen Fethiye’den Deniz Han Sivri ikinci turda elenirken, Muğla Bölgesinin temsil eden diğer Bodrumlu sporcu Merve Sağlam 54 kiloda finalde Avrupa Şampiyonu olan İstanbul Bölgesinden Ayten Cumentor’a mağlup olarak Türkiye İkincisi oldu.
Müsabakadan sonra kendisiyle konuştuğumuz Muğla Bölgesi sporcusu Bodrumlu Merve Sağlam yedi yıldan bu yana Boks yaptığını daha önceleri İki defa Balkan Şampiyonu olduğunu, Muaytay boksta Dünya ikinciliğine kadar yükseldiğini ve Antrenörü Hasan Karlı ile çalıştığını söyledi.
Merve de kampa gidiyor
Türkiye Boks Federasyonu yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre İlk üçe giren sporcuların Bayanlar Boks Milli takım kampına çağrılacaklarını ve Merve Sağlam’ın da İkinci olmasından dolayı kampa gideceğini öğrendik.
İşte o isimler
Dereceye giren sporculara madalyalarını Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akkaya’ya takdim ederken, her kategoride ilk 4’e giren sporcunun Milli Takım’a giderek ülkemizi uluslararası organizasyonlarda temsil edeceği bu önemli şampiyonada altın madalyaya şu isimler ulaştı;
Yıldız kadınlar 46 kiloda Melikenur Güneş, 48 kiloda Hatice Akbaş, 50 kiloda Kardelen Cinkaya, 52 kiloda Öznur Yıldız, 54 kiloda Arife Yeliz Altın, 57 kiloda Rümeysa Ataş, 60 kiloda Gözdenur Sönmez, 63 kiloda Tuğçe Bektaş, 66 kiloda Nagihan Keskin, 70 kiloda Ece Manavoğlu, 75 kiloda Duygu Öztük, 80 kiloda Sena Erdoğan ve +80 kiloda Büşra Işıldak.
Genç kadınlar 48 kiloda Hamide Yavuz, 51 kiloda Beyza Saraçoğlu, 54 kiloda Ayten Cumentor, 57 kiloda Havanur En, 60 kiloda Çağla Aluç, 64 kiloda Canser Ortu, 69 kiloda Ayşegül Sağır, 75 kiloda Selma Karakoyun, 81 kiloda Tuana İzel Yılmaz ve 81 üstü kiloda İrem Uzun.
Büyük kadınlarda ise 48 kiloda Ayşe Çağırır, 51 kiloda Elif Nur Coşkun, 54 kiloda Merve Özge Arslan, 57 kiloda Özlem Dinç, 60 kiloda Satı Burcu, 64 kiloda Gülsüm Tatar, 69 kiloda Sema Çalışkan, 75 kiloda Busenaz Sürmeneli, 81 kiloda Elif Güneri ve 81 üstü kiloda Şennur Demir.
Haber: Şerife Köse 

Yorum