Türkiye Boks Federasyonu: “Sorumlular cezalandırılacak”

Yarımada Gazetesi 21/02/2017 - 11:02:11 Bu haber 1680 kere okundu
Türkiye Boks Federasyonu: “Sorumlular cezalandırılacak”

 
Fethiye’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nın final gününde yaşanan arbede hakkında Türkiye Boks Federasyonu’ndan açıklama geldi.
Yaşanan olayın tüm boks camiasına mal edilmemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:
“Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nın final gününde yaşanan ve kesinlikle tasvip edilemeyecek olaylar camiamızı derinden üzmüş ve en önemlisi Fethiye’de terinin son damlasına kadar mücadele eden sporcularımız ve antrenörlerinin emeğine gölge düşürmüştür.
“Öncelikle şunun net bir şekilde bilinmesini isteriz ki, Türkiye Boks Federasyonu sporun fair play, centilmenlik, saygı, sevgi ve en önemlisi temiz ahlak tarafında duruş sergileyen bir federasyondur. Daha önce bizzat Federasyon Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç tarafından da bu hassasiyet ‘Bizde madalyadan önce ahlak gelir. Ahlaksız bir sporcunun şampiyonluğunu, ahlaklı bir sporcumuz bir damla terine değişmeyiz’ açıklamalarıyla defaatle vurgulanmıştır.
“Söz konusu olayda Avrupa Şampiyonu Milli bir sporcunun yer alması bu noktada üzerinde önemle durulması gelen asıl olaydır. Boks sert ve güçlü yumruklardan ibaret olmayan, zeki, çevik ve ahlaklı sporcuların varlığıyla başarıya ulaşılabilen bir spor dalıdır.
“Sorumlusu kim olursa olsun en ağır ceza…”
“Bu kapsamda federasyon yönetimimiz, ilgili kurullarımız konuyu tüm yönleriyle inceleyecek ve sorumlusu kim olursa olsun en ağır cezayı verecektir. Türkiye Boks Federasyonu, ringe çıkıp centilmence bir mücadele sergileyen, ringin dışında da ahlakını asla bırakmayan her sporcusunu ve bu sporcuları yetiştiren tüm antrenörleri bugüne kadar nasıl desteklediyse, bundan sonra da aynı kararlılıkla desteklemeye devam edecektir.”
 
Ne olmuştu?
Fethiye’de düzenlenen Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası’nın ikinci gününde  Avrupa şampiyonu milli boksör 19 yaşındaki Urguya Us ve antrenör babası 44 yaşındaki Fazlı Us, Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu 48 yaşındaki İsmail Nazlı ile yumruk yumruğa kavga etmişti. İddialara göre, yarı final müsabakasında rakibine yenilerek şampiyonayı bronz madalyayla tamamlayan Avrupa şampiyonu milli boksör Urguya Us ve antrenör babası Fazlı Us, 3'üncülük kürsüsüne çıkmadan, madalyalarını alarak salondan ayrılmak istedi. Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı, Fazlı Us'a kürsüye çıkmadan madalya veremeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine ikili arasında başlayan tartışma, hakem masalarının üzerinde yumruklu kavgaya dönüştü. Birbirlerine yumruk ve tekmeler savuran ikiliyi, araya giren hakemler ve jandarma ayırdı. Bu sırada koşarak kalabalığın içine dalan Urguya Us, Nazlı'ya yumruk atmaya çalıştı. Salonda kavga nedeniyle arbede yaşanırken, milli boksör ve babası uzun süre sakinleştirilemedi. Salondan çıkarılan ve birbirlerinden şikâyetçi olan taraflar, ifade vermek üzere Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 
 
Haber Merkezi

Yorum