Turistten “Dolar yerine TL isteyin” çağrısı

Yarımada Gazetesi 05/12/2016 - 15:15:00 Bu haber 811 kere okundu
Turistten “Dolar yerine TL isteyin” çağrısı

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), Türkiye’nin her yerindeki üyelerine mektup göndererek, turizm bölgelerindeki işletmelerden dolar bozdurma kampanyasına destek istedi. 

 

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl tarafından tüm üyelere gönderilen yazıda, “Turizm belgelerindeki işletmelerimiz, ödemelerini dolar veya başka bir döviz cinsi ile yapmak isteyen müşterilerimize, durumu izah ederek, Türk Lirası ile ödeme yapmalarını sağlamalıdır. Böylece, müşterimizin elindeki dövizini TL’ye dönüştürmesini sağlamış oluruz” denildi.

Gönderilen mektubun metni şöyle:

“15 Temmuz işgalci ve terörist darbe girişimini millet olarak başarıyla püskürtmemizden sonra dolar spekülasyonları üzerinden ekonomimize yönelen hain planları da durdurmak zorundayız. 15 Temmuz darbesini birkaç saatte durdurabilen milletimiz el ele vererek bunu da başaracaktır. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından çağrısı yapılan Dolarları Türk Lirasına veya atına çevirme kampanyasına, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) olarak destek veriyoruz. Gücümüz yettiğince, ekonomi alanındaki mücadelede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve milletimizin yanında olacağız.

  1. Elinizde dolar varsa bunları Türk Lirasına veya altına çevirin.

  2. Dolarları Türk Lirasına veya atına çevirme işleminizi çevrenize anlatın ve sosyal medyadan paylaşın.

  3. Turizm bölgelerindeki işletmelerimiz, ödemelerini dolar veya başka bir döviz cinsi ile yapmak isteyen müşterilerimize, durumu izah ederek, Türk Lirası ile ödeme yapmalarını sağlamalıdır. Böylece, müşterimizin elindeki dövizini TL’ye dönüştürmesini sağlamış oluruz.

  4. Dolar veya başka bir döviz cinsi ile ödeyerek yaptığınız tedarikleri mümkün olduğunca Türk Lirası ile yapacak şekilde yeni planlamalara gidin, yeni ürün arayışlarına girin". 

Yorum