TURGUTREİS FESTİVALİ START ALDI. 27 HAZİRAN 2019 'DA BAŞLIYOR

Yarımada Gazetesi 25/06/2019 - 08:41:22 Bu haber 3219 kere okundu
TURGUTREİS FESTİVALİ START ALDI. 27 HAZİRAN 2019 'DA BAŞLIYOR

Turgutreis Nuga Cafede düzenlenen basın toplantısında Festival startını Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras verdi. Tutgutreis Festival Komitesinin de katıldığı toplantıda Festival'de gerçekleşecek etkinlikler, sanatçı performansları, paneller, konserler ve Şevket Sabancı Kültür Sanat merkezinde yapılacak Uluslararası Karma Sergisi ''Zamamın Geldiği Yer'' hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Festival startının verildiği basın toplantısına Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras, SİANJİ Otel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Festival Direktörü Gülsen Cengiz,Festival Koordinatörü Mahmut Kaya, Sergi Koordinatörü Burhan Ersan, Boder Temsilcisi Itır Köylü ve Şarkıcı Selçuk Alagöz ile çok sayıda festival görevlisi katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan  Festival Direktörü Gülsen Cengiz '' Biz bu festival için göle bir maya çaldık ve maya tuttu'' sözleriyle başyarak ‚‘‘Bu festivele birçok ülkeden ve Türkiye'den sanatçılar gelmek istiyor. Turgutreis bu anlamda bir buluşma, kaynaşma yeri oldu. Bu festival sonunda Bodrum'u tarihiyle, kültürüyle tanıtmak ve destek olmak isteyen birçok sanatçıyı misafir etmiş olacağız. Bize destek olan ve festivale katkıda bulunan Sayın Başkan Ahmet Aras, SİANJİ  Otel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Festival Komitesinde yeralan dostlarıma ve Destek veren herkese teşekkür ediyorum, 27 – 30  haziranda herkesi festivalimize davet ediyorum.''Dedi.

27 -30 Haziran'da Turgutreis Kültüre ve Sanata ev sahipliği yapacak.

 

Toplantıda söz alan Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras ''Turgutreis'imiz için hazırlanan ''Turgutreis Kültür Sanat ve Müzik Festivali'' basın toplantısı için biraradayız. Öncelikle Hoşgeldiniz Sevgili Turgutreisliler, değerli arkadaşlar. 27 -30 Haziran'da Turgutreis Kültüre ve Sanata ev sahipliği yapacak. Turgutreis'in tarihiyle, günümüz değerleriyle ve geleceğe hazırlanmasıyla bağlantılı olan bu festivali biz belediye olarak destekliyoruz. Özellikle Biraz önce anıtına çelenk koyduğumuz Amiral Turgutreis'in adıyla bütün Dünya'da tanınmaktadır. Amiral Turgutreis malumunuz bu topraklarda doğmuş, bütün Akdeniz ile Dünya'da nam salmış bir denizcimizdir. Daha önce korsan iken Osmanlı donanmasına katılıyor. Osmanlının çok önemli deniz savaşı olan Preveze'de çok büyük kahramanlıklar görteriyor. Payitahta davet ediliyor ve daha sonra ona verilen büyük bir filoyla Akdeniz'de faaliyetlerine devam ediyor. Taaki Malta kuşatmasına kadar. Malta kuşatmasında bir şarappnel parçasının kafasına isabet etmesiyle önce gazi 2 - 3 gün sonrada şehit oluyor. Naaşı Trablus'ta ailesinin yaşadığı yere defnediliyor. Ancak biz kendisinin Turgutreis Karabağlı olduğunu atalarımızdan ve büyüklerimizden dinledik. ve bu festivalde O'nun adından gelir.

 

Bu Festivali Dünya gündemine taşıyacağız.

 

Daha önce malum Turgutreisin ismi Karatoprak'tır ama yaşatılması için 1974 yılında değiştirilmiştir .O yüzden onun adının yaşatılacağı, uluslararası bütün Dünya'da duyurulacağı bir festivale ihtiyacımız var bizim. Biz buna Amiral Turgutreis'i anma etkinlikleriyle bereber yer verip, seneye tekrar tarih açısından değerlendirip birlikte meç edip devam edeceğiz. Bu Festivali Dünya gündemine taşıyacağız. Biz artık Bodrum'da sıradan işler yapamayız. Yapacağımız işlerin hepsi büyük olmalıdır, kaliteli olmalıdır ve Bodrum'un adına yakışır dünya çapında olmalıdır. Çünki Bodrum Türkiye'nin Dünya'ya açılan penceresi,kapısı, turizm destinasyonu, Dünya'ca bilinen İstanbul'dan sonra ikinci beldesi. Bu yüzden Bodrum'da yapılan işlerin hata götürmemesi lazım. Biz bundan sonraki etkinliklerde birebir müdahil olacağız. Mesela D-Marin müzik festivali, Gümüşlük Klasik Müzik festivali gibi, Bodrum Cup gibi yine Karaova Bağbozumu şenlikleri gibi bütün Bodrum'un tarihine kültürüne sahip çıkıp katkı sağlayan etkinliklere sahip çıkıp destek oluyoruz.Özellikle Turgutreis Kültür Sanat Müzik Festivalinde bu bağlamda hazırlayan, gündeme getiren, gerçekleşmesine katkı sunan bütün sivil insiyatifleri buradan kutluyorum. Çok önemli bir insiyatif. Çünki evet belediye olarak tabiiki bizde bir şeyler yapacağız ama sivil insiyatifler, STK'lar bu tür etkinlikleri sahiplenirse biz bu işin organizasyonunda, finansmanında yapacağımız katkılarımızla sizlerinde yapacağınız katkılarla bu tür projeleri Dünya gündemine taşıyacağız. Özellikle bu festivale katkı sunan değerli sanatçılarımıza, turizm organizasyonlarına, sevgili Recai Çakır'a, özellikle Sevgili Selçuk Alagöz'e, yine Boder'imizin temsilcisi Itır Köylü'ye, Derneklerimize, Turgutreisteki insiyatiflere, STK'lara organizsona ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Hepinizi,tüm vatandaşlarımı, Bodrum'a gelen tüm yerli yabancı vatandaşlarımızı Turgutreis Kültür Sanat ve Turizm Festivaline katılmaya, etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum. ''Şeklinde konuştu.

 

Bundan sonra sizlere daha çok destek vereceğiz. Buradan bunun sözünü veriyorum''

 

Toplantıda söz alan Festival Turizm Paneli Moderatörü, SİANJİ  Otel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır : ''Değerli Başkanım, Turgutreis Festivali'nin değerli komite üyeleri, sevgili sanatçılarımız ve sayın basın mensupları Basın toplantımıza hoşgeldiniz diyerek söze başlamak istiyorum. Bu Festival'e ben 1 ay öncesinde dahil oldum.Daha fazla katkım olabilmesi için daha önceden dahil olmak isterdim. Festivalin ilki çok zordur. Birinciyi başardıktan sonra üstüne koymak, sponsor bulmak ve ne yaptığınızı göstermek çok daha kolaydır. Bu nedenle çok kısa zamanda çok büyük işler başarıldığını görüyorum. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basın mensuplarına çok iş düşüyor.Desteklerine ihtiyacımız var.Bizim 4 yıl önce kurduğumuz ünlü işadamları ve Ceo'lardan oluşan Sİ MAJÖR adında bir koromuz var. İnşallah alnımızın akıyla bu festivalden çıkacağız ve sizlere daha çok destek vereceğiz. Buradan bunun sözünü veriyorum''. İfadelerine yer verdi.

 

Ben herhalde sahne alacağım akşam gözlerim yaşararak sahneye çıkacağım.

 

Basın Toplantısında oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenen Selçuk Alagöz ise :Efendim herkese selam. Buradaki bayanların daha doğmamış olduğu yıllarda sahneye çıkmaya başladım. 56 yıldır şarkı söylüyorum.Meksika'dan Tayvan'a bir çok ülkede konserlerde festivallerde ülkemi temsil ettim. 40.000 den fazla sahne almışım. 73 ülkenin popüler şarkılarını söyleyerek GUINESS rekorlar kitabına girdim. Bunların dışında adı festival olduğunda ben çok heyecanlanıyorum, titriyorum, amatör ruhla en iyisini yapmam gerek diyerek çok önemsiyorum. Bu yüzden bu festival benim için çok önemli. Ben de 4 yıldır Turgutreiste yaşıyorum. Bir Turgutreisli olarak hem sahneden hemde sahne arkasından kendimi çok büyük sorumlu hissediyorum. Bu nedenle iki elle değil bu festivale 70 elle sarılmamız gerekiyor. Özellikle uluslararası katılımcıların olması çok önemli. Mesela Yunanistan'dan katılan sanatçılarımız var. Ben herhalde sahne alacağım akşam gözlerim yaşararak sahneye çıkacağımı düşünüyorum. Bu festivali hazırlayan herkese ve özellikle festival komitesine teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.

 

 

Bizim tek amacımız  Turgutreis'i bir adım daha ileriye taşımak

 

TURDER dernek başkanı ve Festival Koordinatörü Mahmut Kaya sözlerine Basın toplantımıza hoşgeldiniz, bize bu festivalin gerçekleşmesinde destek veren bütün sivil toplum örgütlerine, belediyemize, diğer kamu kurumlarına özellikle teşekkür ediyorum. Bizim tek bir amacımız var Turgutreisi bir adım daha ileriye taşımak. İnşallah sizlerin de destekleriyle biz bunu başaracağız ifadeleriyle ''Şimdiden herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Boder Temsilcisi Itır Köylü ''Biz Turgutreis Festivalini çok önemsiyor ve destek veriyoruz. Bu festivalde de konaklama desteği veriyoruz. Bodrum'da düzenlenen etkinliklere de destek olmayı sürdüreceğiz. Tüm organizasyona ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum İfadelerini kullandı.

 

 ArToros Derneği Başkan Yardımcısı Burhan Ersan Şevket Sabancı kültür Merkezi'ndeki serginin önemine dikkat çekerek  ''Festival sırasında pek çok etkinlik var.Ancak  birde Türkiye'nin çok önemli sanatçılarının katıldığı bir sergimiz var. Belkide Şevket Sabancı kültür Merkezi'ndeki bu güne kadar yapılan en kapsamlı sergi olacak. Burada yaşayan vatandaşların mutlaka görmesi gereken, çok deneyimli ve çok değerli duayen sanatçılarımız  var. Onları görme şansı olmayanlar için büyük bir şans. Sergide onları görebilecekler, sorular sorabilecek, bilgi alabilecekler. Hatta canlı performanslarını izleyebilecekler. Resim ve görsel sanatlarla ilgili çok önemli bir sergi''. Vurgusunda bulundu.

 

Katılımcıların hatıra fotoğrafı çekildikten sonra basın toplantısı sona erdi.

 

Yorum