TED BODRUM KOLEJİ 10 YAŞINDA

Yarımada Gazetesi 25/09/2021 - 09:18:22 Bu haber 2155 kere okundu
TED BODRUM KOLEJİ 10 YAŞINDA

TED Bodrum Koleji kuruluşunun 10. yıl dönümünü düzenlediği görkemli bir tören ile kutladı.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan, çağdaş ve nitelikli eğitim anlayışıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği’nin Bodrum’daki okulu TED Bodrum Koleji, 10. yılını okulun konferans salonunda düzenlenen görkenmli bir törenle kutladı.

 

Programa, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama töreninin açılış konuşmasını Okul Genel Koordinatörü Sevinç Zeren yaptı.

 

Konukların sırayla konuşma yaptığı törende Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu TED Bodrum Koleji ile gurur duyduğunu belirtti. Pehlivanoğlu; “Biz bu güzel vatanın kurduğu ilk sivil toplum örgütü temsilcileriyiz. Biz Türk Eğitim Derneği olarak üstlendiğimiz misyonu yerine getirip bu ülkenin kaderini değiştirmeye talibiz. Bizim için vatanını seven, bayrağını seven, inançlı olan, kültürüne sahip çıkan ve çağdaş dünya ile rekabet edebilecek bir toplum kutsaldır. Bunun temsilcileri de evlatlarımızdır. Bugün ülkemizde 41 TED okulumuz var. Seneye 5 okul daha açıyoruz, 45 okul olacağız. Meşalemizi aydınlatan üniversitemiz var. İmkanı olmayan binlerce çocuğumuza burs veriyoruz. Başka bir misyonumuz daha vardı, sivil toplum örgütü olmak. Belki de en zor olandı. Bugün Türkiye’de en etkin sivil toplum örgütü Türk Eğitim Derneği ve onun kurduğu TEDMEM’dir.” dedi. 

 

Törende öğrenciler Bodrum yöresi halk oyunları gösterilerini sundu, okulun ilk gününden bu yana emek vererek kuruma  katkı sağlayan öğretmen ve çalışanlara onur plaketleri verildi. Okulun 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle “O’nun İzinde 10 Yıl” teması ile öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim, deneme ve mars besteleme yarışmaları sonucunda birinci olanlara ödülleri verildi. 

 

Tören, okul korosu ve müzik öğretmenlerinin TED Bodrum Koleji 10.Yıl Okul Marşını seslendirmesi ile sona erdi. 

 

 

 

Yorum