Tarih ve doğanın buluştuğu yer: Sarsala Koyu

Yarımada Gazetesi 23/11/2017 - 08:09:48 Bu haber 1458 kere okundu
Tarih ve doğanın buluştuğu yer: Sarsala Koyu

DALAMAN’DAKİ Sarsala Koyu, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklığı, doğal ve tarihi yapısıyla sonbaharda da tatilcilerin gözdesi durumunda.
 
Dalaman Havalimanı'na 15 dakika mesafede olan koyda, doğal güzelliklerin yanı sıra Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserler dikkat çekiyor. 
 
Turkuaz rengi suyuyla Kasım'da da misafirlerine denize grime imkanı sunan koy, sonbahardaki sakinliğiyle farklı illerden gelenlere karavanlarında tatil yapma imkanı sunuyor.
 
Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, yaptığı açıklamada, kasım ayında da Sarsala Koyu'nda güneşin sıcak yüzünü gösterdiğini ve denize girilebildiğini söyledi.
 
Sarsala'dan yakınındaki tarihi hamam ve Göbün Koyu'na da yaya olarak gidilebildiğini belirten Şaşmaz, "Spor yapıp yine denize girebiliyorsunuz. Kışın bile tatil yapabiliyorsunuz. Gelin Sarsala'ya görün cenneti." dedi. Şaşmaz, ziyaretçileri bölgedeki yürüyüş yollarında doğanın ve tarihin eşsiz güzelliklerinin karşıladığını vurguladı.
 
- "Herkesi bu cennet köşeyi görmeye davet ediyorum"
 
İstanbul'dan karavanla Dalaman'a gelen Arzu Tan ise Sarsala Koyu'nun kendisi için çok özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu ifade etti.
 
Karavanla Türkiye'nin Karadeniz dışındaki her yerini gezdiğini anlatan Tan, "Türkiye'de turizm deniz, güneş, kum üzerine kurulu. Sarsala'da hem tarihi doku hem de deniz, kum, güneşi bir arada bulabiliyorsunuz. 
 
Dalaman benim için çok özel ve anlamlı bir yer. Taksiyle 15 dakika sonra havalimanına ulaşabiliyorsunuz. Şu anda kasım ayındayız. Hava sıcaklığı 25 derece ve denize girebiliyor, güneşlenebiliyoruz. Herkesi bu cennet köşeyi görmeye davet ediyorum." diye konuştu.
 
Ankara'dan tatil için gelen Bahattin Yanıkoğlu da Sarsala Koyu'nun sadece yaz aylarında değil, sonbaharda da gelinecek bir yer olduğunu dile getirdi.
 
Koyda, tarihi hamamların, zeytinyağı saklamak için yapılmış tarihi saklama yerlerinin, ormanın güzelliğinin ve denizin temizliğinin tarif edilemez olduğunu ifade eden Yanıkoğlu, şöyle konuştu:
 
"Tatil için burayı seçenlerin sadece yaz ayları için gelmelerine gerek yok. Çünkü kasım ayında olmamıza rağmen sıcaklık hala 20 derecenin üzerinde. 
 
Rahatlıkla denize girebiliyoruz. Buradan adalara, Fethiye, Göcek ve Sultaniye Kaplıcaları'na da ulaşım çok kolay. Deniz, doğa, tarih iç içe. Herkes burayı görmeli."
 
- "Burası adeta gizli bir cennet"
 
Tatil için Hollanda'dan gelen Bülent Tur da koyun Dalaman Havalimanı'na çok yakın olmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "Doğanın mükemmel olması, özellikle bu ayda bu güneşin bulunması burada ve ayrıca etrafta Osmanlı dönemine ait tarihi yerlerin de bulunması çok hoşumuza gitti. 
 
Sabah kalkıp doğa yürüyüşü yapabiliyoruz. Tarihi kalıntıları görme fırsatı da bulduk. Burası adeta gizli bir cennet." dedi.
 
Ankara'dan gelen Ersin Dur ise koyda Roma ve Osmanlı dönemine ait tarihi yerlerin kalıntılarının bulunduğunu, koyun kültürel geziler için de olağanüstü bir yer olduğunu vurguladı.
 

Yorum