Swiss Airlines Türkiye'ye uçuşlarını durdurdu

Yarımada Gazetesi 15/12/2016 - 10:52:30 Bu haber 919 kere okundu
Swiss Airlines Türkiye'ye uçuşlarını durdurdu

Turizm Güncel haber sitesinde yer alan bir habere göre bir süre önce Türkiye uçuşlarını durduran İtalyan hava yolu şirketi Alitalia'nın ardından, şirketin yan kuruluşu da seferleri iptal ettiğini bildirdi. Uzun yıllardır Türkiye’ye uçan İtalyan hava yolu şirketi Alitalia, uçuşlarını 1 Aralık itibarıyla durduracağını duyurmuştu.


Habere göre, İsviçre’nin en büyük hava yolu şirketi, Lufthansa’nın yan kuruluşu Swiss Airlines, yaz sezonunu boyunca İstanbul ve İzmir ile Zürih arasındaki uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Şirket, geçtiğimiz Haziran ayında, 30 Ekim tarihinden itibaren İstanbul uçuşlarını askıya aldığını, 2017 yaz sezonuna kadar uçuş gerçekleştirmeyeceğini açıklamıştı. 

Haberde karara gerekçe olarak terör saldırıları ve darbe girişimi ile birlikte talebin iyice düşmesinin gösterildiği, ayrıca, şirketin THY ile rekabet edemediği, düşen fiyatların gelirleri de büyük ölçüde etkilediği bilgileri yer aldı.

Yaz sezonu uçuşları da iptal

Açıklamada uçuşlara 25 Mart 2017 tarihine kadar ara verildiği, yaz sezonunda seferlerin yapılıp yapılmayacağının ise 2017 Mart ayında yapılan değerlendirmenin ardından belli olacağı ifade edilmişti. Ancak TurizmGüncel’in edindiği bilgiye göre, Swiss Airlines 26 Mart-28 Ekim 2017 tarihleri arasındaki İstanbul-Zürih seferleri ile 30 Mart-28 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Zürih-İzmir uçuşlarını gerçekleştirmeyecek. SwissAirlines İstanbul’a günde 2, İzmir’e ise günde 1 uçuş düzenliyordu. 

Yorum