Spin Avcıları’ndan Kocadon’a teşekkür

Yarımada Gazetesi 16/02/2017 - 09:50:40 Bu haber 853 kere okundu
Spin Avcıları’ndan Kocadon’a teşekkür

Sosyal medya üzerinden bir araya gelerek faaliyetlerini artıran Bodrum Spin Avcıları Grubu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

 

Bodrum Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarete Bodrum Spin Avcıları Grubu yöneticisi ve sözcüsü Nevzat Kanber ile grup yönetim ekibinden Ali Üzer, Ali Erdoğan, Can Gümüş, Okan Yanık, Levent Çağırgan ve Tolga Şimşek katıldı.  

 

Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle Gündoğan’da 1. Bodrum Spin Avcıları Spin Yarışması’nı düzenlediklerini ifade eden Nevzat Kanber, sportif balıkçılığı özendirmek için gerçekleştirdikleri etkinliğe desteklerinden dolayı Bodrumlu balıkçılara da teşekkür etti.

 

Başkan Mehmet Kocadon, en önemli geçim kaynağı geçmişte balıkçılığa ve süngerciliğe dayanan, mavi yolculuğun ilk rotası olan Bodrum’da balıkçılığı yaşatmak için düzenlenen bu tarz etkinliklerin artmasını diledi. Bodrum Spin Avcıları’na da duyarlı çalışmalarından ötürü teşekkür ederek Bodrum Belediyesi olarak desteklerinin süreceğini söyledi.

 

Spin balık avcılığı nedir? 

Spin balık avcılığı; kıyıdan, kayalıklardan, yol kenarlarından at-çek şeklinde yapılan bir balık avlama yoludur. Spin avcılığında kullanılan malzemelerin uyumlu olması şarttır. Bu durumda kullanılacak kamışın uzunluğu, ağırlığı, ona takılacak olan makine ve misinanın çapı da tamamlayıcı olmalıdır. Spin balık avında, hedeflenen balığın özelliklerine göre olta takımı hazırlanır. Her balığa özel takım hazırlamaktaki amaç avcının yorulmamasını salamaktır. Bu nedenle kamışın hafifliği ve atarı, spin avcıları için son derece önemlidir. 

Yorum