SEVGİYE ENGEL YOK!

Yarımada Gazetesi 04/12/2021 - 08:31:38 Bu haber 1910 kere okundu
 SEVGİYE ENGEL YOK!

 SEVGİYE ENGEL YOK!


 Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bitez Gülümser Mehmet Danacı Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, vakıf öğrencilerimizden oluşan müzik ritim grubumuzla yer aldık. Toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak amacıyla bir araya geldiğimiz organizasyona Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Akmeşe, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Sayın Mete Durukan, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Sayın Utku Meral, yönetim kurulumuz, gönüllülerimiz, vakıf dostlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan yetkililer katıldı.

 

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Akmeşe, “Elbette birbirinden farklı insanlar olabilir. İnsanlar farklı özellikler taşıyabilirler ama temele baktığımız zaman tüm insanlar eşittir, eşit yaratılmıştır. Hatta ve hatta yetenek anlamında özel eğitim gereksinimi duyan insanların geçmişte ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte gördük. Aşık Veysel, Beethoven, Abraham Lincoln birkaç örnektir.  Engelli adayı olan bizler bu özel bireyleri yapamadıklarıyla değil, yaptıkları, başardıkları ile şahsiyet olarak kabul etmek durumundayız. İlçemizdeki Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezimizde, okullarımız bünyesinde bulunan özel sınıflarda, Halk Eğitim Merkezimiz tarafından verilen kurslarda bu öğrencilerimizi hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Hatta açtığımız kurslarda ileriki yaşamlarında iş imkânı bulmaları noktasında hem kişisel gelişimlerini tamamlayıcı hem de istihdama yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz. Her şeyin geçici ve fani olduğu bu dünyada tek bir gerçek ve güzel özellik var: O da elbette sevgidir. Bir soru sormak isterim: Acaba gerçek engelli kalbinde, ruhunda, içinde hiçbir kötülük barındırmayan, hiç kimseye bilerek, isteyerek zarar vermeyen bu insanlar mı, yoksa hayatın içerisinde gurura, kibre, hırsa kapılan diğer insanlar mıdır? Elbette gerçek engel bu değil” dedi.

 

Akmeşe’nin ardından kürsüye çıkan Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şu an burada engelli olmayan her kim varsa engelli adayı olabilir. Dolayısıyla bunu çok iyi anlamak, bu farkındalığı çok iyi gözlemlemek, kalben hissetmek lazım. Engelli bireylerin sosyal hayatta yaşadıkları zorlukları hissetmek lazım. Onların yaşantılarını gözden geçirmek lazım. Aslında bugün engellileri anma değil, biz insanlar için bir farkındalık günü. Ümit ediyorum bu farkındalığı yılın sadece birkaç günü değil, yılın 365 günü sürdürmek lazım. Aslında engel olan birçok şey bizim kafamızda. O yüzden empati diyorum. Kafamızda engel koydukça o kişinin bize ya da bizim o kişiye ulaşmamıza engel olmuş oluyoruz. Toplum içerisinde engelli bireyler olsun, engelsiz bireyler olsun bir bütün olarak beraber yaşıyoruz. Bu dünyanın oksijenini beraber soluyoruz. Dolayısıyla herkesin eşit ve adil bir şekilde, düzgün, sağlıklı bir kentte yaşama hakkı var. Bugünün engelli bireylerden daha ziyade engeli olmayan bireyler için farkındalık günü olmasını temenni ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından öğrenciler dans, müzik ve ritim gösterileriyle misafirlere keyifli anlar yaşattılar.

 

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Hakkında:

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, 1996 yılında, Bodrum ve çevresinde yaşayan, eğitim ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan engelli bireylerimize hizmet sunmak ve onlara destek olmak hayaliyle yola çıkan 36 iş insanı tarafından kuruldu. Kurulduğu yıllarda Bodrum Devlet Hastanesi’nin bodrum katında kısıtlı imkânlarla engelli bireylere fizik tedavi hizmeti veren Vakıf, 2002 yılı itibarıyla daha fazla engelli bireye destek olabilmek için Turgutreis’te 10 dönüm arazi üzerine kurulan ve 250 özel gereksinimli bireye hizmet verme kapasitesine sahip iki vakıf binası ile faaliyetlerine devam etmektedir. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen fizyoterapi ve özel eğitim hizmetlerinin yanı sıra engelli bireylerin bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, kent donatılarının engellilere uygun hale getirilmesi için yerel yönetimlerle işbirliği içinde projeler üretmek, engelli olmak konusunda toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylere ve ailelerine meslek kazandırmak ve sosyal hayata dahil olmalarını sağlamak amacıyla kurulan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda ilgili sivil toplum örgütleri, kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve şeffaflık içerisinde çalışmaya büyük önem vermektedir.

 

Topluma karşı sorumluluk ve farklılıkların toplumsal bir zenginlik olduğunun bilinciyle25 yıldır, yüzlerce engelli bireyimizin hayatına dokunan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı destekçimiz olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Web:www.bodrumsaglik.org

Mail:info@bodrumsaglik.org

Tel: 0252 382 85 86

Fax: 0252 382 85 87

 

Banka Hesap Bilgileri:

Hesap Adı: Bodrum Sağlık Vakfı

Garanti Bankası Turgutreis Şubesi

Şube Kodu: 1064 

Hesap No: 6298405

IBAN: TR57 0006 2001 0640 0006 2984 05

 

Yorum