Şenol SAK 36. Kişisel Resim Sergisi, MORsanat-MASEFFE’de Açıldı..

Yarımada Gazetesi 16/08/2021 - 09:37:40 Bu haber 2463 kere okundu
Şenol SAK 36. Kişisel Resim Sergisi,  MORsanat-MASEFFE’de Açıldı..

       “Balık” temalı eserleriyle tanınan Ressam Şenol SAK, 36. Kişisel Resim Sergisi’ni Bodrum’da açtı. 07 Ağustos 2021, Cumartesi günü yapılan açılışla izleyicilerin beğenisine sunulan sergideki eserler, açılışa katılan sanatseverlerden oldukça olumlu tepkiler aldı..

      Bodrum’un önemli Sanat Galerilerinden “Mor Sanat Galerisi ” organizasyonu ile gerçekleşen sergi, galerinin yeni mekanı Konacık’daki, MORsanat-Maseffe’de yer alıyor.. Sergide, sanatçının çoğunluğunu bu sergi için yeni ürettiği 30 adet “Balık” konulu eseri sergileniyor. Sergi açılışında bir de Canlı Performans çalışması yapan Ressam Şenol SAK, sergi ve açılışlarda yapılan bu tür interaktif çalışmaların oldukça ilgi çektiğini ve sanatseverler tarafından merakla izlendiğini belirtiyor..

 

Sanatçı yaptığı açıklamada şunları söyledi. “.. bu benim Bodrum’daki altıncı kişisel sergim.. Daha önce de çeşitli zamanlarda Bodrum’da kişisel sergiler açtım.. Aynı zamanda Canlı Performanslar yaptım ve çok sayıda da karma ve grup sergilere katıldım.. Bu sergiler vesilesi ile de buradaki sanat camiasından sayısız dostlarım oldu.. Her fırsat olduğunda da Bodrum’a tekrar gelerek sergiler açmak, Canlı Performanslar yapmak ve sanatı paylaşmak bizler için çok değerli oluyor.. Her ne kadar, iki yıldır boğuştuğumuz Dünya’daki pandemi illeti, ülke olarak yangın ve seller gibi doğal afetler yaşadığımız şu günlerde, sanatın her zamanki  moral-motivasyon ve iyileştirici gücünün, umuyorum ki bu zor günlerin aşılmasında bizlere faydası olacaktır.. Masmavi koyları, özgün mimarisi, denizi, güneşi, rengarenk begonvilleri ve sanata değer veren muhteşem insanlarıyla Bodrum tek kelimeyle muhteşem.. Hele hele bir sanatçı için, ona ilham veren bulunmaz bir Cennet..”
    Sergiye eşgüdümlü olarak yeni kitabının tanıtımını da yapan sanatçı, “Şenol SAK Balıklar/Fishes 1995-2020” adlı kitabını ilk kez kısa da olsa tanıtma imkanı bulduğunu belirtti ve gelen olumlu tepkilerden oldukça memnun kaldığını ifade etti..

 

        “Şenol SAK  36. Kişisel Resim Sergisi”,  07-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında Bodrum-MORsanat-Maseffe’de gezilebilir..

 ----------------------  
Adres: MORsanat-Maseffe
Konacık Mah. Atatürk Blv. Balkanoğlu İş Merkz. E1-E2 _ Bodrum-Muğla, TURKEY

 

Yorum