Rus milyarder Bodrum'a 110 bin dolar bıraktı

Yarımada Gazetesi 24/05/2017 - 10:27:42 Bu haber 1509 kere okundu
Rus milyarder Bodrum'a 110 bin dolar bıraktı

Aleksander Machkevitch, 150 milyon dolarlık yatıyla Bodrum'a geldi

Rus milyarder Aleksander Machkevitch, dün yatı 'Lady Lara' ile Bodrum açıklarına demir attı. Lüks yatlar içerisinde dünyada ilk 10'a giren yat ilgi odağı oldu. 

3 katlı devasa 'Lady Lara' yatı ile Ege turuna çıkan Rus milyarder Aleksander Machkevitch, eşi Anna ve kızı Anna Machkevitch sabah saatlerinde Bodrum açıklarına geldi. Yunanistan'ın birçok adasını gezen Machkevitch, Bodrum’a uğramayı ihmal etmedi. 91 metre uzunluğunda, 3 yüzme havuzu, 1 denizaltı, restoran ve barları olan yatın değerinin ise 150 milyon dolar olduğu öğrenildi. Çelik zırh gövdeli yat, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. 26 personeli ile Bodrum Kalesi ile Karaada arasında demirlenen yatın içerisinde bir süre Bodrum'u izleyen Rus milyarder, daha sonra Bodrum'a alışverişe indi. Machkevitch'in Bodrum'da yaklaşık 110 bin dolarlık alışveriş yaptığı, bir süre daha Ege turuna devam edeceği öğrenildi. (İHA)

Zengin Rus işadamları Muğla kıyılarını mesken tuttu 

Hava sıcaklığının arması ile birlikte Rus milyarderlerin süper lüks yatları Muğla kıyılarına demir atıyor. Rus işadamı Oleg Deripaska’nın 72 metre uzunluğundaki lüks yatı Fethiye’de 400 bin liralık yakıt alarak Ege kıyılarını dolaşacak.

Zengin Rus işadamlarının Ege kıyılarına olan merakı sürerken, altlarındaki lüks yatlar da Muğlalı akaryakıt sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Dünyanın en zengin iş adamlarından Oleg Deripaska’nın (49) 72 metre uzunluğundaki ‘Queen K’ isimli süper lüks yatı Fethiye’den yaklaşık 400 bin liralık yakıt aldı. 

Yatın değeri 140 milyon dolar

Cayman Adaları bayraklı lüks yat Fethiye Limanı’na yanaştı. 2004 yapımı 72 metre uzunluğundaki ve 140 milyon dolar değerindeki yata bugün karadan yakıt ikmali yapıldı. 6 tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen 120 bin litre akaryakıta yaklaşık 400 bin lira ödeneceği öğrenildi.

9 süit kabinde 18 konuk ağırlayabilen yatta, 21 mürettebat görev yapıyor. Zengin Rus işadamının yatının Güney Kıbrıs’tan geldiği ve yakıt ikmalinin ardından Yunanistan adalarına gideceği öğrenildi.(İHA)

Yorum