Re/Max Pasha Art Aynur Somer'i Ağırlayacak

Yarımada Gazetesi 05/04/2018 - 09:33:28 Bu haber 378 kere okundu
Re/Max Pasha Art Aynur Somer'i Ağırlayacak

Re/Max Pasha Art Sergi Salonu  Ressam Aynur Somer, V.I.T.R.I.O.L. sergisine ev sahipliği yapacak. 
 
Ressam Aynur Somer'in, “Hayat yolculuğum” dediği eserlerinden oluşan sergisi, bugüne kadar bir birinden değerli sanatçılara ev sahipliği yapan Re/Max Pasha Art'ta  5 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de açılacak.
 
Eserlerinin kendi hayatına özel olduğunu ifade eden ressam Aynur Somer, "Bu tamamen benim hayatıma özel, içinden geçtiğim badirelerin, mutlulukların, arayışların bütününden oluşan bir sergi. Atölyeme girip, tuvali karşıma aldığımda, bir arayışla beyaz tuvalin zerinde kendi suretimi bulmaya çalışıyorum. Tablom bitiyor. Bitiyor ama artık ben ‘o’ değilim. Şimdi kendimi yeniden bulmam için bana yeni beyaz tuval lazım diyorum. Seviniyorum, resmediyorum, üzülüyorum yine resmediyorum. Bu böyle akıp gidiyor. 2008 yılından bu yana arıyorum, arıyorum, yaklaştıkça kayboluyorum. İşte bu sergi, o beyaz tuvallerin sergisi.
 
 Tablolarım bir sanat arayışı değil, kendimi ölümsüzleştirmek adına yaptığım egoistçe bir iz bırakma çabasıdır. V.I.T.R.I.O.L bu yolculuğun tamamıdır. Arayış ve yol, amacın ya da ulaşılacak hazinenin kendisinden daha önemlidir. Hedef yolda olmaktır. Ve bu sergi, yanmak pahasına bile olsa, merkezine yolculuk eden tüm seyyahlara ithaf edilmiştir.” şeklinde konuştu.
 
Aynur Somer Hakkında:
 
Hayatın içindeki renkleri resim yoluyla ifade edebileceği 2008 yılında Meksika’da yaşarken aklına geldi.
 
Sanatında özellikle eğitilmemiş sol elini kullanmaya çalışan sanatçı, hayatımızda bugüne kadar normlara uymak adına beynimizde ve duygularımızda yaptığımız kodlamaları rahatsız ederek, insanın hayvan doğasındaki öğretilmemiş, ezberlenmemiş çizgilerin arayışındadır.
 
2009-2012 yılları arasında ”Ecole Nationale des Beaux-Arts” Paris Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim ve heykelcilik eğitimi görmüştür. 1985 doğumlu, Karyalıdır.

Yorum